Veneretkellä äidin vanhassa kaftaanissa

_DSC0221

_DSC0265 (2)

_DSC0244 (2)

Meillä oli eilen aktiivinen retkipäivä. Mökkitöiden lisäksi kävimme veneretkellä appiukkoni kanssa. Hän kun tykkää eläkkeellä ollessaan puuhastella eri projektien kimpussa, niin hän osti kuvissa näkyvän vanhan veneen viime syksynä ja laittoi sen kuntoon talven aikana.

Joten eilen pakkasimme retkieväät, Kyllikin ja Alman mukaan ja lähdimme järvelle. Ajelimme rauhalliseen tahtiin maisemia ihastellen makkaranpaistoon eräälle laavulle/veneenlaskupaikalle. Kyllä sai taas todeta miten kaunis Suomi onkaan ja miten paljon kaunista nähtävää riittää jo pelkästään ihan omassa lähiympäristössä.

_DSC0270

_DSC0263 (2)

_DSC0272

Minulle valikoitui päälleni äitini vanha kaftaani/tunika, jonka hän aikoinaan osti jollekin rantalomallemme. Ihoni on sen verran vaalea, että se täytyy suojata vesillä ollessa jollain pitkähihaisella ja tuo unohdettu aarre sopi siihen tarkoitukseen erittäin hyvin. Väljä ja ilmava, joten ei haitannut lämpö ja helle.

Tuo kaftaani on vanha, muistaakseni 2000-luvun alulta, ellei peräti ’90 -luvun puolelta. Se on merkiltään Panos Emporio ja moni suomalainen saattaa muistaa merkin siitä, että Janina Frostell (nykyään eikös hän ole Fry?) toimi merkille uimapukumallina 2000 -luvun taitteessa. Äitini tosiaankin tuon itselleen osti jollekin reissulle ja sitten hän aikanaan kyllästyi siihen ja antoi sen minulle. Minun vaatehuoneessa se on ollut valehtelematta yli 10 vuotta täysin käyttämättömänä, kunnes löysin sen ennen kesäloman alkua, ja pakkasin mökille mukaan, helteiden toivossa. Moni kyseli instassa tuon paidan perään, joten tässä tarina. Liekö mistään vastaavaa enää löytyisi, en tiedä.

Ja tuo Marimekon pallokuosinen retkikassi oli kiva yllätys sen alepaidan mukana. He tekevät hopeamitalikankaasta, eli kakkoslaadusta, tuollaisia kasseja ja ilmeisesti niitä saa mukaan, kun tilaa heiltä tavaraa. Olen sitä käyttänyt nyt torilla käydessäni torikassina, kun sinne saa kaikki kasvikset mahtumaan ja retkikassina sitten muuten, kun sinne mahtuu sitten retkieväät ja tyttöjen tavarat. Kassi oli ihana yllätys ja oivallinen tapa käyttää Marimekolta kakkoslaadun kangasta. En omassani huomaa kyllä mitään poikkeamaa.

_DSC0255

kaftaani Panos Emporio / culottes housut Michael Kors / sandaalit Hermès / nahkalaukku Balmuir / kangaskassi Marimekko / aurinkolasit Prada / hattu Bugatti

marinsilmin6

Kuvissa näkyy vielä pitkä tukka, mutta jos olet seurannut minua tänään instassa (@marinsilmin), niin huomasit varmasti, että tukka lyheni tänään ihan reilusti. Kampaaja kehui miten hyvää työtä puolisoni on tehnyt silloin n. 8 kk sitten, kun leikkasi minun hiukset.

Nyt minä pulahdan iltauinnille järveen ja alan jännittämään pikkuhiljaa illan futispeliä. Meillä on leikkimielinen kilpailu meneillään tämän vuoden kisoista työporukalla, ja minä johdan sitä. Olen kyllä niin kilpailuhenkinen mitä tulee tällaisiin juttuihin, että olen ihan täysillä tutkinut ja kartoittanut ja laskenut kaikkien pisteitä matkan varrella, ja kuunnellut vinkkejä ja nyt tosiaankin johdan. Jännää!

4 kommenttia artikkeliin ”Veneretkellä äidin vanhassa kaftaanissa

  1. Haluaisitko jossain vaiheessa kirjoittaa vaatteiden hoidosta, huoltamisesta ja pesusta? Miten käyttövaatteet saa pysymään hyväkuntoisena vuosikausia. Tietysti laatu ja materiaali vaikuttaa, mutta kai hyvälaatuisen vaatteenkin saa pestyä pilalle ja arempia säästettyä.

    Tykkää

    1. Erinomainen idea Anna, ehdottomasti kirjoitan. Mulla on niin tarkat rutiinit villa-, silkki- ja käyttövaatteille sekä huollan tarkasti myös kenkäni ja osan laukuista ja käytän suutarilla tarpeen mukaan. Palaan tähän kunhan kotiudun ja on materiaali käsillä mitä kuvata.

      Tykkää

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.