Tallinna Marin silmin, vinkit ja tärpit

Marin_silmin-0620-2

Marin_silmin-0667

Marin_silmin-0676

Marin_silmin-0680

Marin_silmin-0683

Ajattelin jakaa muutamia havaintoja, vinkkejä ja tärppejä Tallinnaan, jos joku muukin on sinne päin menossa pienen tauon jälkeen.

Ravintolat. Aloitetaan ruuasta, koska se nyt vaan on maailman tärkein asia. Sain monta todella hyvää vinkkiä Tallinnan ravintoloihin ja mm. Tai Bohista kirjoitinkin. Sen lisäksi testasimme ravintola Leib Resto & Aed:n. Ravintola oli erittäin hyvä, suosittelen sitäkin lämmöllä. Ravintola sijaitsee vanhassa kaupungissa hieman piilossa, mutta kun astuu kauniille sisäpihalle, on jo melkein myyty. Sushia söimme vanhassa tutussa paikassa Silk Sushi Barissa vanhassa kaupungissa. Lisäksi sain vinkit mm. seuraavista ravintoloista joissa emme valitettavasti ennättäneet käymään: Rataskaevu 16 , NOA restoran ja Vegan restoran V. Haluan myös mainita vanhan suosikkiravintolani Tallinnasta, eli Tchaikovskyn, jota suosittelen lämmöllä. Tämä ravintola sijaitsee hotelli Telegraafin yhteydessä.

Ja kävelimmepä myös syömään Tallinnan parhaat purilaiset, niin kuin paikka itseään mainosti, ja hyväthän ne olivatkin. Hieman keskustan ulkopuolella sijaitseva Estonian Burger Factory oli positiivinen yllätys, siitäkin huolimatta, että gluteenittomia sämpylöitä heillä ei ollut. Minun hampurilainen tehtiin salaatinlehtien väliin, mutta se oli todella maukas.

Ja ne drinkit. Tai Boh ja Manna La Roosa (samassa rakennuksessa), menkää ja testatkaa. Ihastutte aivan varmasti! Kummankin Passion Martini on täydellinen kesäjuoma. Vesi herahtaa kielelle jo pelkästä ajatuksesta. Manna La Roosassa söin myös yhden lounaan ja sekään ei ollut huono.

Kaikissa käymissämme ravintoloissa otettiin gluteenittomuus erittäin hyvin huomioon.

Puolisoni halusi että suosittelen myös paikkaa SchnitzelHaus.  On kuulemma miehiseen makuun, jossa mahan saa täyteen ja olutta. Suhtaudu tähän vinkkiin pienellä varauksella, minä en suostunut paikkaan menemään (joskin heillä tuskin olisi ollut mitään gluteenitonta).

Marin_silmin-0691

Marin_silmin-0722

Marin_silmin-0907

Hotellit. Ehdoton suosikkihotellini Tallinnassa on vanhassa kaupungissa sijaitseva St. Petersbourg, joka itse asiassa sijaitsee ihan vastapäätä tuota Rataskaevu 16 ravintolaa. Hotelli on pieni boutique hotelli, vain 27 huonetta. Viiden tähden hotelliksi se ei mielestäni ole edes kallis. Sisustus on kaunis ja hotelli todella viihtyisä. Tällä reissulla olimme muutamassa eri hotellissa ja hotelli jota en suosittele, on  Tallink City Hotel. Keskeinen sijainti on ainoa mikä hotellissa on hyvää. Aamupala oli kuin ruotsinlaivan buffasta ja meinasin saada paniikkikohtauksen siinä härdellissä. Oli kuulkaa rauhallinen aamiaishetki kaukainen toive siellä sotatantereella. Seuraavana aamuna kun menimme aamiaiselle puolta tuntia ennen sen loppumista, oli silloin jo suhteellisen rauhallista. Mutta toiste en suostu sinne menemään.

Yövyimme myös yhden yön Nordic Hotel Forumissa ja tämä hotelli oli jo huomattavasti mukavampi kuin Tallink City Hotel. Hotelli sijaitsee Viru hotellin vieressä.

Marin_silmin-0841

Marin_silmin-0622

Marin_silmin-0782

Marin_silmin-0836

Shoppailu. Tallinnassa sai kyllä myös shoppailla sielunsa kyllyydestä. Kaubamajan alennusmyynneistä teki kyllä aivan mielettömiä löytöjä eikä ollut kaukana että olisin ostanut itselleni kirkkaan keltaisen Tara Jarmonin villakangastakin murto-osaan sen alkuperäisestä hinnasta. Tulin kuitenkin järkiini ja totesin, että niin kiva kuin se tipunkeltainen ulsteri olikin, en sitä olisi koskaan syksyn räntäsateissa käyttänyt. Se olisi ollut liian pirteä.

Suur-Karja osoitteessa sijaitseva Nude liike oli pakko käydä tsekkaamassa (Burberryn liikettä vastapäätä), sillä he myivät mm. Guccia, Balenciagaa, Marnia ja Dolce&Gabbanaa. Heidän hintatasostaan en osaa sanoa, muutamaa tuotetta katselin ohimennen, mutta hintalappuja en tsekannut. En siis tiedä onko hinnat samat kuin ko. merkeillä esim verkkokaupoissaan vai onko hinnoissa joku lisä mukana.

Lisäksi luonnonkosmetiikkaa oli paljon. Telliskiven alueella oli aivan ihana luonnonkosmetiikkaliike sekä Viru keskuksessa oli liike nimeltään Natura Siberica. Ostin muutaman eri tuotteen tuolta Natura Siberica liikeestä ja teen tuotteista ja merkistä erillisen postauksen. Tähän mennessä olen ollut niihin erittäin tyytyväinen. Merkki oli minulle aivan uusi tuttavuus.

Tallinn Design House on paikka jonka haluan myös mainita. Rotermannilla sijaitseva liike myy mm. paikallisia vaatemerkkejä, koruja, huonekaluja ja laukkuja. Sieltä ostin jo muutamissa asukuvissa vilahtaneen Stuudio Nahk merkkisen laukkuni. Liikkeessä oli aivan ihania tuotteita myynnissä ja katselimme pitkään puolisoni kanssa erästä nojatuolia ja mietimme miten sen roudaisi kotiin. Rakastamme erilaisia tuoleja ja niitä on meillä kotona vino pino.

Marin_silmin-0858

Marin_silmin-0742

Marin_silmin-0733

Alueet. Kirjoitinkin jo Telliskiven alueesta ja vähän sivusin samassa tekstissä Kalamajan aluetta. Kannattaa siis rohkeasti lähteä tutkimaan Tallinnaa myös vanhan kaupungin rajojen ulkopuolelle.

Lisäksi kävimme keskustassa Solaris nimisen paikan kattoterassilla ihastelemassa kaupunkia ja istuskelemassa ihan rauhassa. Kattoterassi oli todella kaunis ja rauhallinen. Kuohuva oli hyvää ja maistelemamme pikkusnackit maukkaita (ainakin avokado-rapu annos).

Marin_silmin-0785

Marin_silmin-0778

Marin_silmin-0788

Marin_silmin-0906

Marin_silmin-0905

Hoidot. Niin, ne hoidot. En ole koskaan aikaisemmin käynyt Tallinnassa missään kauneushoidoissa, mutta tällä kertaa päätin mennä, kun puolisoni oli töissä ja minä yksin yhden päivän. Varasin hotellimme (Nordic Hotel Forum) yhteydessä olleesta Sinine Salongista yli viiden tunnin hemmottelusetin itselleni. Päiväni alkoi hieronnalla, josta siirryin Guinot kasvohoitoon jossa tehtiin myös joku Hydra Lift käsittely (tuntui ihan silmämunissa asti!), josta siirryin meikkiin. Meikin jälkeen minulle tehtiin manikyyri ja pedikyyri ja lopuksi vielä blow dry. Kaiken kruunasi tarjoiltu kuohuva. Aikaa meni reilusti päälle viisi tuntia ja tämä kustansi hieman päälle 200 euroa. Eli ei todellakaan paha hinta siitä mitä kaikkea se sisälsi. Lisäksi paikka oli laadukkaan oloinen ja Guinot hoitosarjana on minulle tuttu ajalta kun en vielä käyttänyt luonnonkosmetiikkaa ja tiesin sen olevan huippulaadukas sarja, joten näin herkän ihon omaavana uskalsin kyllä tämän kauneushoitolan hoitoihin mennä. Ja uskallan myös suositella muillekin.

Marin_silmin-0860

Marin_silmin-0744

Lautat. Minä menin Tallinnaan Eckerö Linella (M/S Finlandia) ja olin kyllä positiivisesti yllättynyt lautan tasoon ja mukavaan henkilökuntaan. Istuin kivassa viinibaarissa, nautin pari lasia kuohuvaa ja luin kirjaa. Paluumatkan ylityksen tulimme vanhalla ja tutulla Superstarilla, josta ei jäänyt mieleen muuta kuin erittäin tyly henkilökunta. Uutta Megastaria en ole testannut. Jos näiden kahden kokemuksen jälkeen pitäisi valita millä menen yli seuraavan kerran Tallinnan puolelle, en miettisi kahta kertaa. Ehdottomasti M/S Finlandia. Palvelualttius oli aivan eri luokkaa kuin Superstarilla. En muista milloin viimeksi minua olisi kohdeltu niin huonosti ja tylysti kuin minua kohdeltiin Superstarilla. Ja toki, jos M/S Finlandian henkilökunta kutsuu sinua Prinsessaksi (ja kohteleekin sen mukaisesti) niin ei tarvitse miettiä millä tämä Prinsessa seuraavan kerran matkustaa 😉 .

Marin_silmin-0685

Täytyy sanoa, että näin monen vuoden tauon jälkeen ihastuin Tallinnaan kyllä erittäin paljon. Uutta reissua mietimme jo, ihan vain ruuan ja hoitojen takia. Harmi kun meiltä Vaasasta on niin pitkä matka kaikkialle, että ihan extempore reissuja Tallinnan puolelle ei ole helppo toteuttaa. Aivan helposti voisin kuvitella itsestäni sellaisen konkari-Tallinna kävijän, joka menee aina samaan ravintolaan, hotelliin ja kauneushoitolaan ja palaa freshinä takaisin kotiin ja arkeen.

Toivottavasti sait tästä vinkkejä Tallinnaan ja jos haluat vinkata jotain vielä minulle, niin jätä kommenttiboksiin viestiä.

2 kommenttia artikkeliin ”Tallinna Marin silmin, vinkit ja tärpit

 1. Tosiaaan Vaasasta ulkomaille lähteminen on joskus työlästä. Yleensä on yövyttävä mennen tullen Hesassa. Siitä huolimatta Nicen matka on varattu. Jos vaikka eksyisin hyviin ravintoloihin, joista kerroit.

  Tykkää

  1. Hei Irma, ja kiitos viestistäsi.

   Niinhän se on, kun täältä periferiasta reissuun lähtee, täytyy yleensä mennen tullen yöpyä Helsingissä.

   Ihanaa Nizzan matkaa 🙂 ❤ . Käy ehdottomasti testaamassa vinkkaamiani ravintoloita ja vaikka päiväseltään Monacossa ihmettelemässä tuota lilliputtivaltiota.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.