Tallinna vinkki: Telliskivi

Marin_silmin-0792-2

Marin_silmin-0795

Marin_silmin-0799

Marin_silmin-0801

Marin_silmin-0804

Olimme Tallinnassa viisi päivää, ja päätimme, että emme aio pyöriä päiviämme pelkästään vanhassa kaupungissa ja kaupungilla, vaan lähdimme tutustumaan lähialueisiin jalan.

Sunnuntaiaamuna lähdimme sitten kävelemään satamasta pohjoiseen päin Kalamajan suuntaan kauniissa aurinkoisessa säässä. Rakennukset vaihtelivat vanhoista rähjäisistä hökötyksistä (mutta ah, niin ihanista) aivan tuliteriin kaupunkiasuntoihin. Kun olimme ohittaneet Lennusadamin, päätimme mennä sen jälkeiseen puistoon ja lähteä siitä kävelemään kohti Telliskiven paljon kehuttua hipsterikaupunginosaa. Matkalla ihastelimme vanhoja puutaloja, joista osa oli kunnostettu huikean kauniiksi, osa jätetty vanhaan kuntoonsa ja siellä ne sulassa sovussa rintarinnan olivat puutalot vieri vieressä. Yhden talon ikkunasta vihainen koira melkein hyppäsi erään miehen päälle, mutta omistaja sai koiransa kiinni juuri ja juuri. Säikähdin niin kovasti, että melkein pissasin housuun.

Aika nopean kävelyn jälkeen päädyimmekin Balti jaam juna-asemalle, josta oikeastaan Telliskiven alue sitten alkaakin. Juna-asemalla on torikauppiaita (mm. luomuosastot erikseen), lihakauppa, kalakauppa, ja yläkerrassa vaate- ym. myymälöitä. Lisäksi siellä oli aivan ihana ravintola, Humalakoda, joka oli myös panimo. Sinne pysähdyimme muutamille janojuomille nauttimaan kauniista miljööstä ja lämpimän aurinkoisesta kesäpäivästä. Ruokaa emme siinä malttaneet syödä, mutta annokset näyttivät hyviltä.

Marin_silmin-0806

Marin_silmin-0809

Marin_silmin-0816

Marin_silmin-0812

Marin_silmin-0819

Telliskivi on erittäin trendikäs alue tällä hetkellä ja alueen vanhoista teollisuusrakennuksista ja puutaloista on tehty ravintoloita, kahviloita ja kauppoja. Se on ilmeisesti Viron suurin luova keskus ja siellä on paljon myös ateljeita, studioita ja kulttuurialan yrityksiä. Aluetta leimasikin boheemi tunnelma ja oikein rento meininki. Me viihdyimme paikan päällä erittäin hyvin. Kauppojakin oli muutamia sunnuntaina auki ja minä kävin ihastelemassa valtavan hyvää valikoimaa ekologisesta kosmetiikasta ja vartalonhoitosarjoista.

Ainoaksi ongelmaksi muodostui että mihin menisimme syömään, sillä herkullisen näköisiä paikkoja oli niin valtavan paljon. Päädyimme sitten Kivi, Paber, Käärid -ravintolaan, sillä heidän koko menu oli gluteeniton ja luomua ja lähitiloilta tuli tuotteet. Ja hintataso oli edullinen. Jos päädytte sinne joskus syömään, niin käykää lukemassa vessojen ovien sisäpuolelta se tarina kivi, paperi, sakset -pelistä.

Kun olimme aikamme ihastelleet ja pyörineet Telliskivessä, kävelimme takaisin Tallinnan keskustaan ja vanhaan kaupunkiin, ja matka taittui n. 10-15 minuutissa. Tosin matkalla jäimme sitten vielä janojuomille, kun sää helli niin kovasti.

Suosittelen Telliskiven aluetta lämmöllä. Kannattaa käydä tutustumassa ja nähdä vähän uudenlaista ja erilaista Tallinnaa.

Marin_silmin-0823

Marin_silmin-0825

Marin_silmin-0827

Marin_silmin-0830

Marin_silmin-0831

Marin_silmin-0789

Oletko vieraillut Telliskivessä? Tykkäsitkö?

Yksi kommentti artikkeliin ”Tallinna vinkki: Telliskivi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.