2 x Hermès Evelyne

Marin_silmin-7620

Halusin tehdä vertailupostauksen kahdesta Hermèsin Evelyne laukustani, sillä ne ovat yksi suosituimmista käyttölaukuistani ja saan niistä, niiden koosta ja nahoista silloin tällöin kysymyksiä.

Sininen (virallista nimeä en tuolle sinisellä valitettavasti tiedä) Evelyne I on vuodelta 1994 ja kooltaan GM (large) eli 33 cm. Nahka epsom.

Seagull grey Evelyne III on vuodelta 2016 ja kooltaan PM (medium) eli 29 cm. Nahka clemence.

Marin_silmin-7622

Marin_silmin-7629

Evelynen perässä olevat I , II ja III viittaavat eri ”sukupolviin” mitä laukusta on tehty ja uusin on siis 3. sukupolvi. Sukupolvien välillä on jonkun verran eroja, kuten näette kuvistani. Ensimmäisen sukupolven sinisessä E:ssäni ei ole ulkopuolella taskua, kuten harmaassa, uusimman sukupolven E:ssä on. Ulkopuolinen tasku tuli mukaan 2. sukupolvessa. Lisäksi sinisessä E:ssä olkahihna ei ole säädettävä, kuten se on harmaassa E:ssä. Säätömahdollisuus tuli mukaan uusimpaan sukupolveen. Ja täytyy sanoa, että tykkään uusimman sukupolven ”lisäominaisuuksista”. On todella kätevä kun on tasku ulkopuolella, jossa pitää esim. kännykkää, niin laukkua ei tarvitse aukoa vähän väliä. Lisäksi säädettävä olkahihna mahdollisuus on erittäin hyvä lisä, sillä sinisessä Evelynessäni olkahihna on vähän naftin oloinen crossbodyna.

Marin_silmin-7627

Marin_silmin-7626

Laukkuja on tehty kahdessa nahassa, epsomissa sekä clemencessä ja minulla on kumpikin. Sininen siis epsom ja harmaa clemence. Olkahihna on canvasta. Itse tykkään enemmän ehdottomasti clemence nahasta ja mm. minun harmaa rouva B on clemence nahkaa myös. Se on ihanan paksua ja ryhdikästä (joskin löystyy ilmeisesti helposti käytössä ja menettää muotoaan, minua tämä ei häiritse) ja pintamateriaali on kauniin ”rosoinen”. Epsom on taas jotenkin ohuemman oloista, ja tasaisempaa, eikä laukku ole niin ryhdikäs (joskin ikäkin jo painaa). Harmaa E on huomattavasti painavampi kuin sininen siskonsa, vaikka sininen on kooltaan suurempi.

Kokonsa puolesta laukuissa ei ole hirvittävän suurta eroa, kumpikin vetää melko hyvin tavaraa. Ja kumpikin kiinnitetään neppari kiinnityksellä. Harmaaseen vaihdan yleensä pienemmän ja kapeamman meikkipussin mukaan, mutta muuten kulkee samat tavarat. Enemmänkin mahtuisi kuin mitä kuvissa näkyy, mutta tarvetta kantaa sen suurempia ei ole.

Marin_silmin-7634

Marin_silmin-7635

Marin_silmin-7628

Sininen E on kultaisilla metalleilla ja harmaa hopeisilla ja kyllä minun silmään hopeiset on kivommat, mutta se johtuu siitä, että käytän hyvin vähän mitään kultaisia koruja tms. Muuten rakastan kummankin nahan väriä. Sininen on kertakaikkisen upea ja tuo vaalea, merilokin harmaa on vaan todella näyttävä. Kumpikin sopii kesään ja talveen.

Summa summarum. Evelyne on aivan loistava jokapaikan laukku. Se on minulla aina reissuissa mukana ja ehdottomasti sen suurin plussa on crossbody mahdollisuus. Se on sopivan rento, mutta siisti ja sopivan yksinkertainen. Ja toki sen saatavuuskin on hyvä. Sitä näkyy aika ajoin Hermèsin verkkokaupassa myynnissä, sekä liikkeissä sitä tuntuu olevan myös hyvin tarjolla. Uskallan lämpimästi suositella laukkua kaikille, jotka sitä miettivät.

Marin_silmin-7631

Mutta yhtä asiaa en laukusta tiedä. Kuuluuko H reikäkuviota pitää ulospäin vai omaan vartaloon päin? Vai onko se makuasia?

Onko sinulla Evelyne ja missä koossa & nahassa?

 

 

10 kommenttia artikkeliin ”2 x Hermès Evelyne

 1. Kiitos postauksesta ja infosta. Olen juuri hankkimassa käytettyä Evelyneä ja olen pääni puhki miettinyt mikä GM.n ja PM.n todellinen kokoero on. Sentit eivät sano oikeasti mitään ja oli todella hienoa nähdä ne konkreettisesti vierekkäin. Taidan taipua sittenkin siihen suurempaan ja vanhimpaan malliin. Säädettävä musta canvasolkahihna tuli aikoinaan tilattua Hermekseltä Kellyyn kun kaipailin siitä crosbodymittaista, joten sama hihna käynee Evelyneenkin.

  Itseltä löytyy JPG Birkin juuri täsmälleen samanvärisenä ja nahkaisena kuin sinun harmaa Evelynesi ja olen samaa mieltä, että väri on kaunis niin talvella kuin kesälläkin. Clemence on nahkana vähemmän herkkää. Jostain syystä en vain ole koskaan käyttänyt sitä talvisin, täytyypä muuttaa asia 😉

  Tykkää

  1. Hei mimili,

   kiitos viestistäsi ja kiva kuulla että postauksesta oli apua 🙂 . Kuvien avulla tosiaan huomaa nuo kokoerot kaikkein parhaiten.

   Joo, jos olet canvasolkahihnan jo Hermesiltä tilannut, niin sama menee kyllä Evelyneenkin. Ja itse asiassa aivan loistava idea käyttää Kellyssä tuollaista pidempää hihnaa, niin siitä saa tosiaankin crossbodymittaisen ja enemmän variaatioita sen käyttämiseen. Täytyypä pitää mielessä 🙂 .

   Oih, JPG Birkin, niitä näkee tosi harvoin. Minkälainen niiden saatavuus on? Minä haaveilen vielä kirkkaansinisestä/sähkönsinisestä Birkinistä koossa 40, palladium metallein ja Fjord nahassa. Haaveeksi se taitaa jäädäkin, kun Fjordia ei enää valmisteta. Se vaan on minun silmään kaikista upein nahka ❤ . Tai musta fjord B40 palladium metallein, huh!

   Ihanaa viikonloppua mimili!

   Tykkää

   1. Sähkönsininen Birkin ❤ Se olisi ihana!! En ole törmännyt JPG.hen oikeastaan vähään aikaan missään. Aikoinaan kun sen ostin vuonna 2008 niitä oli vähän jokaisella. Muutama vuosi takaperin Hermes lanseerasi kevyemmän shoulder Birkinin ja nyt niitä näyttää olevan aika paljon käytettyinä myynnissä. Tämä Gaultierini painaa ihan hirvittävän paljon ja koska se on 40 cm leveä (mutta vain noin 20 korkea), niin se on oikeastaan melkoisen epäkäytännöllinen laukku.

    Fjord on minunkin mielestäni kenties se ihanin nahka ja box taas se epäkaytännöllisin tai haavoittuvin. Kellyni on box calfia ja on jo muutaman vuoden käytön jälkeen aivan täynnä naarmuja verrattuna myös mustaan Birkiniin joka on Togonahkaa. Muuten tuon Kellyn pitäminen crossbodyna on minulla osoittautunut kyllä todella toimivaksi (ja ei näytä niin tätimäiseltä), mutta jotenkin se naarmuttuu selkeästi helpommin niin (ilmeisesti osuu silloin helpommin kelloon ja koruihin).

    Olipas muuten ihanaa löytää blogisi!

    Tykkää

   2. Joo, box calf on kyllä haastava. Omaankin on tullut hirveästi naarmuja ja on kyllä epäsiistin näköinen se nahka.

    Hih, heinäkuussa lähdenkin ystäväni kanssa Nizzaan ja Monacoon vähän laukkureissulle katselemaan kaikkea ihanaa. Voi olla taas melkoisia houkutuksia sekä Hermèsillä että Chanelilla <3.

    Ihana, että löysit blogiini 🙂 . On tosi kiva löytää muitakin laukkunaisia, joiden kanssa keskustella merkeistä ja nahoista ym. Toivottavasti viihdyt matkassani mukana.

    Mukavaa alkanutta viikkoa mimili!

    Tykkää

  1. Moi Eija, en ole juurikaan hoitanut millään aineilla clemence nahkaisia laukkujani. Jotain vanhempia olen kosteuttanut nahanhoitoaineella, ja jos on tullut likaa niin varovasti puhdistanut mutta en oikeastaan mitään sen suurempaa. Nyt en tähän hätään pysty edes tarkistamaan sen nahanhoitoaineen merkkiä. Harmaa clemence Birkin pitäisi laittaa kohta Hermesin spahan hoitoon, kun ikää on jo 18 vuotta ja kulmissa kevyttä kulumaa.

   Tykkää

   1. Kiitos vastauksesta. Ostin itse Evelynen pm koossa muutama kk sitten. Laukkusi kuvassa näyttää todella hyvältä, joten taidampa itsekkin jättää laukun mitenkään hoitamatta. ps. Evelyne on ihan ❤

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.