Paahdettu kukkakaali

IMG_20190705_221152.jpg

Nyt täytyy esitellä tämän kesän syödyin mökkiruokamme, paahdettu kukkakaali. Huhheijaa, miten herkullista! Kaikki lähti siitä, että muutama viikko sitten ei ollut oikein mitään mökin jääkaapissa ja alkoi mieli tehdä pientä iltapalaa. Muistin, että kasviksien seassa on kokonainen kukkakaali ja aloin pohtia miltä kukkakaali maistuu, jos sen laittaa grilliin paahtumaan… Joten eikun testaamaan. Rakastan nimittäin grillattuja, paistettuja ja paahdettuja kaaliruokia. Olen joitain vuosia sitten Dubaissa eräässä ravintolassa syönyt järkyttävän hyviä paahdettuja ruusukaaleja ja siitä lähtien olen valmistanut niitä myös kotona (joskaan ikinä ne ei ole ollut kotona niin hyviä!) ja viime syksynä Köpiksen reissun yhteydessä eräällä dinnerillä oli myös paahdettua kaalia ja meinasin pyörtyä kun se oli niin hyvää. Eli paahdetut kaaliruuat ovat olleet jo valmiiksi oman maun mukkaan olevia.

Joudun kuitenkin heti pahoittelemaan, että minulla ei ole kuvaa valmiista tuotoksesta, sillä syömme joka kerta annokset niin nopeasti (ja riitelemme murusista, niistä kaikkein tummimmista ja parhaista!), etten ole ennättänyt vielä kertaakaan kuvaamaan valmista annosta.

IMG_20190712_182402.jpg

IMG_20190712_183205.jpg

Ruoka on nopea ja helppo valmistaa ja me olemme tehneet sen aina grillissä ja voi tehdä niin paljon kerralla, kun vaan jaksaa silputa kukkakaalta pienemmäksi. Meidän annoskoot ovat vaihdelleet yhden hengen annoksesta armeija-annoksiin ja alkutöihin menee maks. 5 minuuttia tai riippuen kuinka nopeasti pilkkoo kukkakaalit pieneksi. Ruoka sopii lisukkeeksi muiden grilliruokien kylkeen, salaattiin tai ihan vaan sellaisenaan. Kaikkea on testattu ja maistui erityisen hyvältä mansikka-halloumi -salaatissa täytteenä.

Grillissä paahdettu kukkakaali

1-2 kukkakaalta
öljyä (itse käytän tässä rypsiöljyä)
herbamare suolaa
chiliä
mustapippuria/pippuriseosta
tuoretta rosmariinia

Laita grilli lämpiämään. Pilko kukkakaalit pieneksi silpuksi esim. foliovuokaan. Sekoita öljystä, suolasta, pippurista, chilistä ja rosmariinista oman suuhun sopiva seos ja kaada kukkakaalisilpun päälle vuokaan ja sekoita. Mitä enemmän kukkakaalta silputtuna, sitä enemmän tarvitset öljyä ja mausteita. Ja valmis seos grilliin 150+ asteeseen (meillä ollut 150-200 asteisessa grillissä) ja silloin tällöin kun muistaa sekoittaa seosta paahtumisen aikana, niin kaikki paahtuu tasaisesti ruskeaksi. Valmista on yleensä siinä 15-20 minuutin kohdalla ja mitä ruskeammaksi jaksaa/uskaltaa paahtaa, sen herkullisempaa ruoka on.

IMG_20190712_182411.jpg

Ja eikun syömään. Maista ja koukutu ja tule kertomaan tykkäsitkö.

 

 

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.