Mattokaupoilla

Marin_silmin-1392

Marin_silmin-1346

Vaikka olenkin henkeen ja vereen koiraihminen, tulee välillä pieniä epätoivonhetkiä ja ajatus että miksi ihmeessä meillä on koiria. Te, jotka seurasitte instastoriesin kautta eilistä päivääni tiedättekin mistä puhun. Eilen kauppareissun aikana oli yksi olohuoneen mattomme tullut tiensä päähän. Pesuhommaksi touhu aluksi meni, mutta tulimme siihen tulokseen, ettei mattoa pelasta enää mikään, sillä viimeksi kakkayllärin sattuessa vein ko. maton pesulaan ja maksoin vajaa 100 euroa siitä, että minulle todettiin ettei se puhtaaksi lähtenyt, eikä tule lähtemään. Silloin matto saatiin kuitenkin ihan ok siistiin kuntoon, ja reilun viikon lattialla oltuaan Alma oksensi maton valkoiselle raidalle. Voitteko kuvitella, aina kun vahinko sattuu, niin mustavalkoisen maton musta raita kestää aina ihan puhtaana, mutta valkoisella raidalla on jokaikinen kerta ne yllärit. Niin myös eilen. Valkoiset raidat likaisena ja mustat puhtaina…

Olen nyt kantapään kautta oppinut, että meille ei kannata ostaa kovin kalliita mattoja, niin kauan kun meillä on koiria, sillä tytöt ovat tuhonneet 12 vuoden aikana niin monta laadukasta mattoa ja sen myötä aika paljon euroja, etten enää jaksa stressata laadukkaiden mattojen puolesta. Milloin matot ovat menneet pilalle tällaisten ylläreiden takia ja milloin Marsa on kaivanut villamattoihin reikiä keskelle mattoa ja syönyt villat suuhunsa tai pöllyttänyt ne ympäri asuntoa. Jos kodissamme olisi kauniimpi lattia, niin pärjäisin vaikka ilman mattoja, mutta olemme tässä kolme vuotta suunnitelleet lattian vaihtoa (nykyinen on ihan kamala), mutta toteutus on vähän viipynyt, niin en halua matoittakaan olla rumiluslattian takia. Knoppitietona kerrottakoon, että edellisessä kodissa lattianvaihdon suunnittelu toteutukseen asti vei 8 vuotta, eli ihan hetkeen ei ole meillä vielä lattia vaihtumassa, joten uusi matto täytyy löytää.

Marin_silmin-1360

Marin_silmin-1365

Marin_silmin-1350

Tänään on oltu siis mattokaupoilla, tuloksetta. Etsimme n. 170 x 240 cm kokoista mattoa, mielellään vaaleaa sävyä (tai harmaata, ja saa olla myös mustaa), kunhan yleisilmeeltään olisi raikas. Materiaali sellainen että olisi helposti pestävä (puuvillamaton voisi heittää koneeseen), ja mitään paksuja karvalankamattoja ei kannata edes ajatella. Voin vaan kuvitella kun sellaiselle sattuu kakkaylläri, että miten sen oikein puhdistaa… Olen selannut netistä lukuisia kauppoja, kuten ellos, jota emme periaatteesta suostu käyttämään, Hobby&Hall, Finnishdesignshop, H&M Home, Netrauta, Asko, jne. ja oikein mitään mieluista ei löydy. Kaikki matot mihin esimerkiksi finnisdesignshopissa taas ihastuin maksoivat 800+ euroa ja ne eurot olisivat ihan hukkaan heitettyä rahaa, joten budjetti olisi enemmänkin sellaista 100 euron luokkaa(+- jokunen kymppi). Osaatko neuvoa mistä kannattaisi etsiä tuntomerkkeihin sopivaa mattoa? Onko toivoakaan löytää mitään järkevää ja kuitenkin kaunista yksinkertaista mattoa tuolla hintaluokalla?

Päivän asussa oli ensimmäistä kertaa tuo Samsoen keltainen laukku. Hirmuisella innostuksella senkin ostin, ja unohdin sitten vaatehuoneen kätköihin, josta sen tänä aamuna sitten onneksi löysin. Ja otin käyttöön.

Mukavaa sunnuntain jatkoa sinulle. Meillä on meneillään Jessica Jones maraton. Ja mattojen googlausta.

Marin_silmin-1376

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.