Suosikkini luonnollisista deodoranteista

Marin_silmin-6312

Moni luonnonkosmetiikkaa suosiva on varmasti laillani testannut useita eri luonnonmukaisia deodorantteja, hyvin erilaisin lopputuloksin. Itse olen valehtelematta testannut 15-20 erilaista luonnonkosmetiikan dödöä, ennen kuin olen löytänyt ne helmet.

Vanhana antiperspiranttien käyttäjänä minulla meni pitkään tajuta että deodorantit eivät estä hikoilua, vaan ne ne estävät epämiellyttävien hajujen muodostumista. Ne siis rajoittavat bakteerien kasvua kainaloissa ja monissa on joku tuoksu mukana. Eli vaikka kainalot kastuvat, ne kestävät raikkaina. Kun taas antiperspiranteissa oleva alumiini tukkii hikirauhaset ja siten estää hikoilun. Se ei kuulosta mielestäni kovin luonnolliselta, ja koska kainaloni alkoivat oireilla antiperspiranteista, siirryin luonnonkosmetiikka deodorantteihin, jonka jälkeen kutisevat ja kipeät kainalot ovat jääneet historiaan.

Seuraavat luonnonkosmetiikka dödöt ovat omat suosikkini mitä tulee luonnollisiin deodorantteihin.

Marin_silmin-6321

Marin_silmin-6325

Schmidt’s. Tämä kaikkialla hehkutettu merkki on ehdottomasti suosikkini mitä tulee luonnollisiin deodorantteihin.  Schmidt’s deodorantit ovat täysin alumiinittomia ja vegaanisia. Stickien koostumus on mukavan pehmeä ja helposti levittyvä. Kainalot ovat heti kuivat, eikä tuote tahraa vaatteita. Pitää tehokkaasti hajut poissa tiukoissakin tilanteissa.

Schmidt`s deodorantin INCI lista on lisäksi mukavaa luettavaa, mm. kookosöljyä, sheavoita, E -vitamiinia, ja omassa herkän ihon versiossa ei ole ruokasoodaa laisinkaan. Eikä alkoholia ole missään dödöissä. Valittavissa on useita erilaisia tuoksuja tai tuoksuton vaihtoehto. Oma suosikkini on Geranium tuoksu, joka on ihanan raikas.

Vaasasta Schmidt`sin deodorantteja saa ainakin Kika’s Natural Green Beauty & Spasta.

Marin_silmin-6322

Mádaran Herbal deodorant. Ollut käytössäni pitkään vaihtelevasti. Kestää kohtuullisen hyvin koko päivän. Ei tahraa ja kuivaa nopeasti, roll-on malli. Vaikuttavina yrtteinä mm. kehäkukka, salvia ja kamomilla. Tuoksu on kovin yrttinen, mutta ei häiritse minua.

Huom! Tuote sisältää vaikuttavana aineena luonnonmineraalia (mineraali-kristallia), potassium alumia ja potassium alum sisältää alumiiniyhdisteitä. Se on ilmeisesti käytössä turvallisempi, kuin synteettinen alumiini, koska ei tuki hikirauhasia… Mutta mistäs näistä oikeasti tietää, joten siitä syystä liputan entistä enemmän Schmidt`sin puolesta.

Marin_silmin-6316

Salt of the earth spray. Suolasuihke, jota olen tykännyt myös suihkutella kainaloihini. Myöskään tämä ei tahraa, kuivaa nopeasti kainaloihin ja kestää koko päivän kohtuullisen hyvin. Tuoksuton. Mutta tässä sama huomautus, kuin Madarassakin, eli sisältää potassium alumia.

Onko joku näistä sinunkin suosikki, vai liputatko jonkun toisen luonnollisen deodorantin puolesta?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.