Kuivan ihon pelastajat

Näin talven tullen ihoni muuttuu kuivemmaksi kuin korppu. Siis aivan rutikuivaksi. Tosin, en nyt ole varma että mikä se tällainen talvi on, kun sataa vettä kaatamalla ja lumesta on nähnyt vain unta, mutta ymmärrätte varmaan pointin. Muutenkin iho on kuiva, mutta varsinkin talvisin aivan kamalassa kunnossa, kun sekä kuiva huoneilma että pakkanen kuivattaa ihoani entisestään. Uskon että ongelma on monelle harmillisen tuttu ja välillä tuntuu ettei mikään kosteuttava tuote kosteuta ihoa ja tuo helpotusta.

Mutta, olen kuin olenkin onnistunut löytämään itselleni kolme huipputuotetta, jotka kosteuttavat tehokkaasti kuivaa ihoa, ja ajattelin vinkata niistä myös muille, mikäli eivät ole entuudestaan tuttuja.

IMG_20200111_121012.jpg

Aloitetaan esittelemällä ehdoton suosikkini:

Elizabeth Arden Eight Hour® Cream All-Over Miracle Oil, 100 ml

Ah, olen ikuisesti onnellinen, kun nappasin tämän joitain vuosia sitten testiin lentokentällä. Jäin heti koukkuun ja olen käyttänyt näitä todella monta putelia. Pakkauskoko on 100 ml, joten saa mukaan myös käsimatkatavaroihin. Kyseessä on sumutettava öljymuotoinen versio samoilla hoitavilla ominaisuuksilla kun klassikkovoiteella (jota muuten käytän huulirasvana). Tuoksu ei tosin onneksi ole niin tuju kuin klassikkovoiteessa. Suihkun jälkeen sumutan öljyä käsiini josta hieron sen iholle (välillä myös kasvoille) ja lopuksi käsiin jääneet jämät hieron kevyesti hiuksiin ja etenkin latvoihin. Tuote sopii siis vartalolle, kasvoille ja hiuksille. Yllättävän riittoisa, imeytyy nopeasti ja jättää ihon ihanan pehmeäksi. Ah, kokeile ja tykästy. Ja kuten kuvista huomaat oma pullo alkaa olla aivan lopussa, kun ei meinaa koko tuotetta näkyä, öljy on siis keltaista.

IMG_20200111_120406.jpg

Uhana Design Aamukaste Kasvoöljy

Toinen supertuote on Uhana Designin Aamukaste kasvoöljy, mikä itseasiassa olikin nyt alessa heidän verkkokaupassaan, joten nyt kannattaa napata, kun sen alella saa. Öljyn valmistaja on Frantsilan luomuyrttitila ja öljyn raaka-aineet täyttävät eurooppalaiset luonnonkosmetiikan standardit. Kasvoöljy kosteuttaa todella hyvin ja rauhoittaa ihoa, sisältäen luomukamomillan yrttiuutosta, kylmäpuristettuja öljyjä ja eteerisiä öljyjä. Ostin tuotteen viime kesänä ja olen käyttänyt sitä siitä lähtien lähes joka ilta kasvojen pesun jälkeen ja voi miten ravitsevan kosteuttavan se tekee ihostani.  Kasvot jäävät pehmeäksi ja öljy imeytyy hyvin. Vielä aamullakin on ihanan pumpulisen pehmeä kasvojen iho. Minulla nimittäin suihkun jälkeen usein iho huutaa rasvaa, vaikka siihen laittaisi monta kerrosta, mutta iho imee kaiken ja tuntuu silti todella kuivalta, mutta tämä öljy kosteuttaa jotenkin syvältä ja kasvoille riittää ”normaali” määrä öljyä. Lisäksi se ei ole aiheuttanut herkästi kenkkuilevalle iholleni punoitusta, eikä kutinaa tai mitään muutakaan, mitä välillä joistain tuotteista tulee. Tuote toimii lisäksi pipetillä, joten sitä on helppo annostella.

IMG_20200111_115253.jpg

IMG_20200111_115023.jpg

Bio-Oil geeli

Kolmas tuote on uusin ihastus ja ostettu vasta joulukuussa, eli bio-oilin öljypohjainen geeli, mikä on suunnattu nimenomaan kuivalle iholle. En nyt kuolemaksenikaan muista ostinko tuotteen apteekista vai Tokmannilta (ehkä apteekista), mutta tiedän että ainakin apteekeista sitä saa. Geelissä on paljon erilaisia hoitavia ainesosia, jotka rauhoittavat ja uudistavat ihoa, mm. sheavoita, kamomillaa ja glyseriiniä. Ja sitä sitten riittää pieni nokare isollekin alueelle. Kun ensimmäistä kertaa kaivoin purkista etusormen ennätyksen ja laitoin hirvittävän klimpin geeliä jalalleni, olisin voinut rasvata sillä samalla määrällä puolison, koirat ja varmaan vielä naapurin rouvankin. Eli tuote on todella riittoisaa ja todella kosteuttavaa. Ilmeisesti geeli jättää sellaisen kalvon ihoon, joten kosteus ei pääse karkaamaan. Tämä on se tuote mitä laitan kuiviin kantapäihin, kyynärpäihin ja korppusormiin ennen nukkumaan menoa ja aamulla on vauvanpyllynpehmoinen iho, ah. Ainoa miinus tuotteesta on tosiaankin susiruma pakkaus ja se, kun joutuu geeliä sormin kaivelemaan purkista. Mutta itse geeli on sitten söpön vaaleanpunaista (sanoo nainen, joka rakastaa mustaa).

IMG_20200111_115112.jpg

IMG_20200111_121251.jpg

Näiden tuotteiden kanssa siis läträän iltaisin, Uhanaa kasvoille, Ellua (kuten itse sitä kutsun) vartalolle ja Bio-Oililla hoidetaan sitten tehokosteutus paikallisesti. Näitä uskallan lämmöllä suositella ja jos ostat tuotteen testiin, niin tulehan vinkkaamaan mitä mieltä itse olit. Toivottavasti tykästyt niihin yhtä paljon kuin minä.

Vai onko kyseiset tuotteet sinulle jo entuudestaan tuttuja? Mitä mieltä olet niistä? Entä, onko sinulla vinkata jotain muuta, erittäin hyvin kosteuttavaa tuotetta iholle?

 

2 kommenttia artikkeliin ”Kuivan ihon pelastajat

  1. Vieläkö sulla on käytössä nuo Balmuirin Palazzo lakanat? Millaiset ovat olleet pitemmässä juoksussa?

    Tykkää

    1. Moi Laura, kyllä on edelleen ja edelleenkin suosikit. Ne ovat olleet todella kovalla käytöllä ja koirat pyörii niissä, kaivaa jne ja ihan priimakunnossa vieläkin. Se ihana tunne iltaisin kun pujahtaa Palazzoihin on vaan niiiiin mieluisa. Suosittelen.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.