Kukkakaali-pekonisalaatti

_DSC0016

_DSC0011

Mökillä ollessamme syömme aika usein kalaa. Tai noh, niin usein kuin vain niitä järvestä nousee, puolisoni kun on innokas kalastaja. Täällä päin saaliiksi päätyy usein kuhaa, ahvenia ja haukea ja nekös meille sopii, maukkaita kaloja kun kaikki ovat. Ja kalan kaveriksi sitten salaatteja ja/tai uusia pottuja.

Meillä on tapana yleensä laittaa ahvenet savupönttöön ja kuha fileoinnin jälkeen paistaa voissa pannulla. Eilen kuitenkin puolison kalareissun päätteeksi (oli kuulemma kauhea kutka päästä heti aamusta kalalle) päädyimme laittamaan sekä ahvenen että kuhan savustuspönttöön. Ahven ilman suolaa tytöille (rakastavat savuahvenia!) ja kuha suolattuna meille. Ja että oli maukasta, savustettu kuha!

Kuhan kyytipojaksi päädyin tekemään meidän herkkusalaattia, eli kukkakaali-pekonisalaattia, jota puolisoni pyysi. Se nimittäin on superherkullista ja sopii ihan kaiken kanssa. Itse syön sitä ihan pelkästäänkin sellaisenaan esim. lounaaksi. Olen alunperin syönyt tätä firmamme illanistujaisissa, kun meidän toimitusjohtajan vaimo oli sitä tehnyt meille tarjolle ja ihastuin samantien ikihyviksi. Salaatti on yksinkertaista, maukasta ja rapea pekoni tuo siihen niin ihanan suolaisen lisän.

Resepti on hyvin yksinkertainen ja menee näin:

1 keskikokoinen kukkakaali
paketti pekonia (140g tai 170g)
1 purkki kermaviiliä (luomu)
suolaa
chiliä

Laita pekonit paistumaan grilliin rapeaksi (tai uuniin tai paistinpannulle). Pilko kukkakaali ihan pieniksi paloiksi. Jos rapeaksi paistettu pekoni on vielä todella rasvaista. laita ne hetkeksi talouspaperin päälle imeytymään pahimmat rasvat pois. Crunchaa jäähtynyt pekoni kukkakaalisilpun joukkoon pieneksi silpuksi (rapeana helppo esim. käsissä puristella paloiksi). Sekoita kukkakaali-pekonisilpun joukkoon purkillinen kermaviiliä ja mausta suolalla ja reilulla chilillä (oman maun mukaan). Salaatti saa maistua reilusti tuliselta. Anna makujen tekeytyä hetki ja eikun syömään!

Ja tiedättekö, jouduin ihan varta vasten ”stailaamaan” nämä kuvat. Oli pakko laittaa jotain vihreää lautaselle joukkoon, sillä valkoinen kala ja valkoinen salaatti valkoisella lautasella oli aika… valkoinen. Mutta vihreä salaattikin syötiin.

_DSC0023

Suosittelen tekemään tätä herkkua joku päivä, varmasti tykkäät, jos pekonista tykkäät. Tule sitten kertomaan maistuiko.

 

9 kommenttia artikkeliin ”Kukkakaali-pekonisalaatti

 1. Näyttää herkulliselta! Harmi, etten uskalla kokeilla. Olisko vinkkejä, mistä löytäis helppoja gluteenittomia reseptejä närästykseen taipuvaisille? Mulla ihmiskokeita menossa 😀 Kaura ei näköjään aiheuta mitään epämiellyttäviä sivuvaikutuksia.

  Tykkää

  1. Luuletko että tuo närästää ja siksi et uskalla kokeilla?
   Hmmmm. Pahan kysymyksen pistit, en osaa kyllä neuvoa. Itse jos löydän jonkun hyvän kuuloisen reseptin, niin muokkaan sen gluteenittomaksi. Keitot tietysti helppoja, eivätkä närästä helposti. Oletko erilaisia suolaisia piirakoita testannut? Esim. kaurajauhoihin tehtynä? Laatikkoruuat? Tuo närästys on kyllä niin pirullinen vaiva.
   Kestätkö maitotuotteita?

   Tykkää

   1. Pekoni närästää varmasti :/ Mistään muusta ei olekaan tietoa, mikä kaikki. Selvästi gluteenittomuus on helpottanut niin nopeasti, että koko viikolla olen tarttunut lääkepurkkiin vain kerran. Maitotuotteita olen koittanut vähentää, mutta olen tänäänkin syönyt maustamatonta jugurttia ilman ongelmia. Kaksin käsin ei sitäkään kannata vetää. Täytyy kokeilla suolaisia piirakoita ja keittoja. Olen vähän surkea muuttamaan mitään gluteenittomaksi ja inhoan pastoja, erityisesti gluteenittomia.

    Keittoja toki syön paljon muutenkin, kun löysin apetitin keittojuurekset, joissa on peruna mukana 😀 Pussi pakastealtaasta, joku proteiini ja mausteet. Peruna ei ole yhtään ällö, vaikka on ollut pakastimessa.

    Tykkää

   2. Ok, kokeile sosekeittoja ja lisää sellainen helposti sulava proteiini. Hapatetut maitotuotteet sopii mulle. Vältä sipulit, paprika, kurkku (kuoret pahoja), palkokasvit, mausteet, kahvi, tuoreet kasvikset (kypsennettynä käy mulle), käsitellyt maitotuotteet, punainen liha, rasvainen ja käristetty ruoka… Mitähän vielä vältettäviä… Mutta kaikki sosekeitot sopii mulle, miedot mausteet, perunaruuat, keitot, riisipohjaiset laatikot (kaalilaatikko hyvin kypsennettynä, lohi-riisilaatikko hyvää), munakasruuat sopii mulle. Kanaruuat ja kalaruuat sopii myös. Makkarat ym. einekset ei sovi. Eikä hiilihapolliset juomat. Eikä sokeri.

    Tsemppiä, sopivan ruokavalion etsiminen voi olla työlästä.

    Tykkää

 2. Sipuli, valkosipuli ja paprika ei jostain syystä aiheuta mitään oireita. Kurkkukin menee näin kesällä, mutta myöhemmin pitäis kuoria. Helpompi jättää syömättä kuin kuoria 😀 Kahvikaan ei haittaa, kun ei juo litra tolkulla. Kuppi aamulla ja toinen päivällä. Tosin se vie multa myös unet, jos myöhään ryystän. Punainen käristetty liha on pahin. Sokeri ja erityisesti lakritsi ja salmiakki hyvänä kakkosena. Palkokasveista ongelmat alkoi. Valitettavan moni raaka kasvis :/ Salaatin teko on varminta, kun laittaa vaan jäävuorisalaattia ja tomaattia.

  Eniten näissä ärsyttää, kun tänään voi vetää kaksin käsin jotain ja ens viikolla korventaa jo parista suupalasta. Kukaan ei voi muistaa, mitä kaikkea muuta viimeksi oli tullut päivän mittaan syötyä. Jotkut yhdistelmät on aivan helvetistä ja toiset taas ei. Päivän aina kruunaa herätä keskellä yötä helvetilliseen poltteeseen, jonka lähteestä ei enää aamulla kolmelta ole mitään tietoa :/

  Tykkää

  1. Voi ei, tiedän niin mistä puhut. Päivät poikkeaa oireiltaan niin toisistaan. Mähän vedän l-glutamiinia aika paljon 2x päivässä, auttaa kyllä. Ja lisäksi jokaiselle aterialle ruuansulatusentsyymit, ne vähän helpottaa ja ruuan jälkeen 2x frutin tabletti mikä tekee vaahtoesteen mahalaukkuun. Ne auttaa myös eikä kerry alumiinia elimistöön kun esim. Gaviscon purutableteissa on alumiinia…

   Tykkää

   1. Ja vettä, vettä ja vettä. Heti, jos jättää veden juomisen liian vähälle ja alkaa janottaa, peli on menetetty taas joksikin aikaa. Täytyypä tutustua myös l-glutamiiniin ja fruitin tabuihin.

    Tykkää

 3. Kiitti mukavasta reseptistä!
  Tein salaatin niin että korvasin kermaviilin ja chilin Valion valmiilla paprika&chili jogurttidipillä. Maistui ainakin omaan suuhun tosi hyvälle (vaikka muuten en kukkakaalista pidäkään). Jatkoon!

  Tykkää

  1. Moi Amy, kiva kun tulit kommentoimaan ja hyvä että maistui.
   Täytyy itsekin testata tuota Valion maustettua jogurttidippiä, kuulostaa ainakin hyvältä.
   Mukavaa viikonloppua.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.