Marimekon paluu

Marin_silmin-3770

Marin_silmin-3745

Marin_silmin-3780

Muistan kun lapsena pitkän maanittelun jälkeen äitini suostui ostamaan minulle Marimekon perinteisen raitapaidan. Se oli muistaakseni musta-vihreä ja olin siitä tosi ylpeä. Pidin sitä todella paljon. Olisin halunnut myös jokapoika -paidan, mutta sitä hän ei enää suostunut minulle ostamaan. Meni vuosia lapsuuden jälkeen, etten käyttänyt juuri mitään Marimekon tuotteita, kunnes sitten 2000-luvun alussa omaan kotiin muuttaessani oli koti täynnä Unikko- kuosia. Oli sinistä, ruskeaa ja keltaista/limen väristä unikkoverhoa, purkkia, purnukkaa ja patakintaita. Unikko-ähkyhän siitä syntyi ja taas meni ”muutama” vuosi että innostuin Marimekosta uudestaan.

Nyt, aikuisella iällä, tykkään Marimekon kuoseista valikoidusti. Vaatehuoneestani löytyy muutamia Marimekon tuotteita, huolellisesti valikoituna, iättömiä ja ajattomia. Tsekkaan aina mitä uutta heille on tullut ja yleensä vasta aleista nappaan itselleni jonkun tuotteen, joka on miellyttänyt minua jo täysihintaisena. Tällä kertaa se oli tämä kuvissa esiintyvä Efria Krinni tunika, sataprosenttista silkkiä. Tykkään tunikan skandinaavisesta muotokielestä, selkeistä ja väljistä linjoista. Pituus on hyvä ja materiaali ihana ihoa vasten. Ehkä tykkäänkin Marimekon tuotteista juuri niiden leikkauksien vuoksi. Ne eivät juuri koskaan ole mitään makkarankuoria, vaan veistoksellisia, selkeitä ja graafisia linjoja. Ja sellaisista minä tykkään. Yksinkertaiselle ihmiselle yksinkertaisia juttuja 😉 .

On kuitenkin yksi asia mikä minua harmittaa. Suomalaisen nimekkään brändin tuotteissa lukee Made in China. Se on iso harmi. Ymmärrän syyt siihen, mutta silti se on harmi. Olen sataprosenttisen varma, että jos tuotteissa lukisi Made in Finland, niitä olisi kaapissani huomattavasti enemmän.

Marin_silmin-3784

Marin_silmin-3768

tunika Marimekko / housut Zara / sandaalit Cool / laukku Chanel / aurinkolasit Prada

Marin_silmin-3783

 

Kuvat on otettu eilen Bocksista, jonne pyöräilimme syömään hampurilaiset ja ottamaan muutamat janojuomat. Bock’s on vaasalainen pienpanimo, joka tekee puolison mukaan hyviä oluita ja valikoimasta löytyy myös heidän oma siideri, mikä on omaan makuun oikein maukas. Paikka on erittäin kaunis, ja ruuatkin oikein hyviä. En alkuun ollut oikein vakuuttunut heidän burgeristaan, mutta nyt kun se on muuttunut, niin laatu ja maku on parantunut huomattavasti. He tekevät itse myös gluteenittomat sämpylät hampurilaisiin, joten siitä iso plussa. Lisäksi Bock’s järjestää paljon tapahtumia. Siellä on Bock’s marketia, milloin Oktoberfestit, milloin stand uppia jne. Ehdottomasti vierailun arvoinen paikka, mikäli Vaasaan asti eksyy.

Ihanaa sunnuntaita sinulle. Me lähdemme kohta retkelle Raippaluotoon koirien kanssa.

2 kommenttia artikkeliin ”Marimekon paluu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.