Chanel spring-summer 2018 collection

Tällä viikolla tuli myyntiin Chanelin kevät ja kesä 2018 mallisto ja ensireaktioni oli kovasti hämmentynyt. Laitoin Chanel ryhmäämmekin muutaman kuvan näytille ja kävimme ryhmässä oikein antoisaa keskustelua tämän uuden malliston tiimoilta.

Minulle Chanel sekä muut luksusmerkit ovat merkinneet aina ennen kaikkea laatua. Laadukkaita materiaaleja; nahkaa, villaa, silkkiä, jotka kestävät aikaa, upeita kankaita ja priimaa ja huolellista käsityötä. Tarkoin harkittuja asioita ja pitkää ikää. Ei niinkään viimeisimpiä trendejä, vaan asioita jotka oikeasti kestävät aikaa ja säilyvät äidiltä tyttäreltä. Klassikkoja, joita voit pukea aina, olipa sen hetken muoti mitä tahansa.

Nyt uusimmassa mallistossa silmilleni hyppäsi vähän kaikessa läpinäkyvä ja värjätty muovi. Kyllä, luit oikein. Muovi. On muovisia paitoja, kenkiä, asusteita ja laukkuja, muovia joka lähtöön. Ehkä tällainen muovi on tällä hetkellä hyvinkin trendikästä, mutta olen melkein pöyristynyt siitä, että tällainen pitkänlinjan laadukas muotitalo tekee näin muovisen malliston. Yksi ryhmämme jäsen kirjoittikin osuvasti, että itse Coco kääntyisi haudassaan, jos saisi tietää mitä juuri nyt tuli myyntiin.

Lisäksi se, että itse materiaalivalinta hämmentää kovasti, niin ajankohta on mielestäni niin väärä kuin vain voi olla muovimallistolle. Jos tämä olisi ollut joku kasariajan trendivillitys, jolloin ihmiset eivät olleet vielä niin ympäristötietoisia, niin olisikin saattanut mennä tällaiselle kukkahattutädillekin läpi, mutta tänä päivänä kun saamme lukea kaikkialta miten meret hukkuvat muoviin ja kalat ovat täynnä muovijätettä niin sitten ilmestyy mallisto, joka on näin muovinen. Ei mene minun pienen pään ymmärrykseen, ei sitten mitenkään.

Uskon, että tämä mallisto tulee jakamaan mielipiteitä rajusti. Itse jätän koko malliston välistä, en halua omaan vaatehuoneeseeni mitään muovista, vaikka siinä olisi kuinka Chanelin logo. Luulen, että nämä muovituotteet ovat vielä melkoisen hintaviakin, ja kaupasta saa kyllä muovia aika paljon edullisemminkin. Ei jatkoon.

Mitä mieltä sinä olet Chanelin uusimmasta mallistosta? Pukisitko päällesi kuvissa näkyvät muovituotteet?

Kaikki kuvat chanel.com

3 kommenttia artikkeliin ”Chanel spring-summer 2018 collection

 1. Moikka, samaa olen itse miettinyt, että pikkuisen metsään meni. Itse kun yrittää pohtia ekologisia vaihtoehtoja mahdollisimman paljon, niin en edes kehtaisi pitää muovista chanelia. Ruokakaupassakin harmittaa, jos on jäänyt kestokassi kotiin. Ihanaa kevättä sinulle.

  Tykkää

  1. Moi Ritva, ihana kun sinulla samoja ajatuksia.

   Kyllä jäisi minultakin pitämättä muovi Chanelit, kuulostaakin jo kamalalta.

   Ihanaa alkavaa kevättä myös sinulle, kiva kun jätit viestiä.

   Tykkää

 2. Muovia, hyi hyi Chanel! Samaa mietin nähtyäni malliston. Edellyttäisin tämän tason brändiltä edelläkävijyyttä ympäristöasioissa.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.