Vuosisadan kirppislöytö

Marin_silmin-8748

Marin_silmin-8790

Marin_silmin-8756

On hieman erikoista nimetä blogiotsikko tuolla tavalla ja sitten heti ensi alkuun todeta etten oikeastaan ole kirppis-ihminen. Siis sellainen, joka kiertelee mielellään kirppiksillä ja tekee sieltä hyviä löytöjä. Olen aina salaa vähän jopa kadehtinut ihmisiä, jotka ovat hyviä kirppishaukkoja. Siis sellaisia, jotka tekevät kirppikseltä vuosisadan löytöjä. Mutta tänään olivat kuut ja tähdet, Marsista, Jupiterista ja Venuksesta lähtien kaikki minun puolella ja oikeilla paikoillaan, sillä tein kyllä elämäni kirppislöydön.

Anna kun kerron koko tarinan. Lähdin aamulla puolisoni mukaan Laihialle, sillä minun piti käydä ostamassa lankoja yhteen huiviprojektiin ja puolisoni halusi mennä ampumaan jousella. Päätin sitten samalla reissulla käydä lankakaupan viereisellä kirppiksellä, joka ulkonäöstään päätellen oli jo ehkä parhaat päivänsä nähnyt. Kun astuin sisälle, ajattelin heti, että täältä en kyllä löydä yhtään mitään, mutta ajattelin, että pyörähdän liiketilan ympäri ja jatkan matkaani. Ja onneksi päätin pyörähtää. Liikeen takanurkassa silmiini iski henkarilla roikkuva kamelinvärinen takki, joka näytti yllättävän kauniilta. Menin takin luokse ja heti ensituntumalta se tuntui laadukkaalta. Niskalappu paljasti takin ruotsalaiseksi merkiksi ja ihan Ruotsissa tehdyksi, joten päätin uskaltautua katsomaan mistä takki on tehty. Kun olin kaksi kertaa tihrustanut  ja vielä kolmannen kerran oikein tavannut että takki on kamelinkarvasta tehty ja koko minun koko, reipastuin kysymään myyjältä josko takkia voisi sovittaa. Ja kun siinä pienen peilin edessä mallailin kamelinkarvaista herkkupalaa päälläni, kasvoilleni levisi leveä hymy. Melkoinen aarre tuli löydettyä. Takkia hetken aikaa käänneltyäni ja hintalappua etsien marssin myyjän luokse ja kysyin että mitähän takki mahtaa maksaa, kun en löydä siitä hintalappua. Meinasin pyörtyä kun kiltti myyjärouva sanoi hinnaksi viisi euroa. Siis 5 euroa, ei 15 eikä 50 euroa, vaan 5 euroa. Kokonaista 5 euroa. Sanoin rouvalle että nyt tuli kaupat, ja lähdin saman tien kipittämään lähimmälle pankkiautomaatille, koska kortti ei paikassa ollut käypä valuutta. Takaisin tullessa takki odotti valmiina kassissa ja minä olen ollut siitä lähtien kuin hangon keksi. Yhtä hymyä koko nainen.

Marin_silmin-8763

Marin_silmin-8803

Marin_silmin-8777

Olisin halunnut soittaa kaikki kaverit ja sukulaiset läpi ja riemuita minkä löydön tein, sillä olin ja olen edelleen superinnoissani löydöstäni, mutta tyydyin kävelemään Laihian Halpa-Halliin moikkaamaan Joulupukkia ja toteamaan että olen ollut aika kiltti tyttö ja juomaan vielä mukillisen kuumaa glögiä päälle.

Ja takkihan on juuri näissä asukuvissa näkyvä takki. Maanantaina vien sen vielä pesulaan ja aluksi mietin, josko olisin vaihtanut takin napit, mutta annan niiden olla nuo alkuperäiset. Kauniithan ne on nekin.

Mikä on sinun huikein kirppislöytösi ikinä?

Marin_silmin-8794

Marin_silmin-8760

Marin_silmin-8817

takki Hettemarks / poolo Nanso / housut Dolce & Gabbana / silkkihuivi Balmuir / kengät Enrico Antinori / vyö ja laukku Hermès

6 kommenttia artikkeliin ”Vuosisadan kirppislöytö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.