Vähän paremmat pesuaineet

Marin_silmin-8592

Marin_silmin-8615

Marin_silmin-8605

Ovatko merkit Method ja OnXOn sinulle tuttuja?

Kyseessä on siis pesuainesarjat, vähän paremmat sellaiset. Ja paremmalla tarkoitan sellaisia, jotka ovat ympäristöystävällisiä, vastuullisia ja mm. pakkaukset valmistettu kierrätysmuovista.

Olenko kertonut että olen vähän siivousfriikki?! No ihan varmasti olen. Rakastan siivoamista ja pesuaineita ja meidän siivouskaappi pursuaa erilaisia pesuainepurkkeja. Mutta ennen kaikkea rakastan puhdasta kotia, sitä tunnetta, että elämä on järjestyksessä kun kotona on kaikki tiptop. Silloin voi itsekin rentoutua ihan eri tavalla kun ei tarvitse jahdata Marsan serkkuja nurkista (villakoiria). Olen lisäksi ennenkin kertonut, että iän myötä minusta on tullut vähän sellainen ”ituhippi”, sopivasti ekoihminen. Pyrin käyttämään luonnonkosmetiikkaa niin usein kuin mahdollista, ostamaan ruokani luomuna ja lähellä tuotettuna jne. Joten miksi pesisin kotianikaan myrkyillä, kun en niitä muutenkaan elämääni halua?

Marin_silmin-8587

Marin_silmin-8598

Methodin tuotteet ja raaka-aineet ovat vastuullisesti tuotettuja ja pakkaukset kierrätettäviä ja kierrättettyjä. Raaka-aineet ovat myös listattu tarkasti esim. heidän sivuillaan ja mitään ei ole salattu. Tuotteet ovat turvallisia ihmisille ja ympäristölle. Inci -listoja en ole syynännyt todella tarkkaan läpi, mutta mitä olen silmäillyt ainesosalistoja läpi heidän verkkosivuillaan, osa on synteettisiä ja osa ei. Myöskään OnXOnin tuotteet eivät ole unohtaneet ympäristöä, sillä niiden hiilijalanjälki ja käytöstä aiheutuva ympäristökuormitus ovat mahdollisimman pieniä. Lisäksi tuotteilla on Ecolabel -sertifikaatti.

Meillä päivittäisessä käytössä on Methodin oranssin värinen Daily Kitchen, jolla pestään päivittäin niin keittiötä, kuin tyttöjenkin sotkuja. Lisäksi heidän pyykinpesuaine on aivan loistava, tykkään siitä erittäin paljon. Myös vihreän värinen ja kurkun tuoksuinen astianpesuaine on erittäin hyvä, ja siihen on olemassa täyttöpusseja, joten tuo pumppupullo tarvitsee ostaa vain kerran (meillä on mökillä vastaava myös). Bathroom Cleaner on myös hyvä, mutta se ei ole päivittäisessä käytössä. Lisäksi nuo OnXOnin pyöreät puhdistusgeeli ja puhdistuskivi ovat olleet loistavia tahranpoistajia. Niillä on mm. puhdistettu valkoisia kengänpintoja takaisin valkoiseksi ja lukuisia tyttöjen yllätyksiä sekä rasvatahroja ja metallipintoja. En oikein keksi sellaista tahraa tai likaa mihin en olisi noita purkkeja testannut. Merkin sappisaippuaa käytän paljon vaatetahroissa ja siitäkin olen tykännyt oikein paljon.

Marin_silmin-8591

Marin_silmin-8588

Minun pitäisi oikeastaan kiittää anoppiani näistä pesuainelöydöistä. Joku toinen saattaisi loukkaantua, tai ainakin vetää vääriä johtopäätöksiä, jos saisi anopiltaan lahjaksi kassillisen pesuaineita. Mutta minä olin superinnoissani ja siitä lähtien olen pyytänyt joka vuosi lahjaksi lisää, täyttöpusseja ja uusia pulloja testiin. Meidän kotia on jynssätty näillä jo ainakin kaksi vuotta ja täyttöpusseja on ostettu ahkeraan. Ja on kuulkaa tyttöjen ylläritkin saatu siivottua erittäin hyvin näillä tököteillä ja niitä yllätyksiähän on matkan varrella ollut jos jonkinmoisia ja paljon (aina kun puoliso on reissussa). Luulen, että tuotteita saa hankittua monista ekokaupoista, Vaasassa ainakin Kikas myy Methodia ja OnXOnia.

Suosittelen testaamaan!

2 kommenttia artikkeliin ”Vähän paremmat pesuaineet

 1. Methodin tuotteet ovat ihania! Niitä löytyy paljon myös nettikaupoista (mm. Sokos, Stocka), jos ei kivijalkakauppaan pääse (cittareistakin ja prismoistakin löytyy).
  Lisäisin listaan wc-pönton puhdistusaineen (sellainen turkoosi kapeahko pullo) – ihan loistava, tehokas ja raikas!

  Tykkää

  1. Hei kata, kiitos vinkistä. Tosiaankin, jäin ihan miettimään ja taisinkin bongata näitä pesuaineita jollain kauppareissulla.

   Ja kiitos vinkistä — joulupukin listaan laitetaan tänä vuonna wc-pöntön puhdistusaine 😎😂.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.