Ihan tavallinen suomalainen nainen?

Marin_silmin-7938

Luin viikonloppuna Me Naisista jutun siitä minkälainen on keskiverto suomalaisnainen tätä nykyä. Jutun löydät täältä. Jutun luettuani, ja tänään kuultuani aiheesta vielä radiosta, jäin miettimään että kuinka keskiverto minä oikeastaan olen. Pidänhän itseäni kuitenkin ihan tuikitavallisena suomalaisena naisena.

Ja nyt kun kerran on virallisesti jotain mihin verrata, niin katsotaanpas miten keskiverto olenkaan. Alla verrattuna jutun keskivertonaisen tiedot omiin vastaaviin.

Suomalainen keskivertonainen on nimeltään Maria Korhonen.
Melkein täsmää etunimi, mutta siihen se sitten jääkin. Sukunimeni ei ole ihan tavallinen, ja meitä samalla sukunimellä olevia henkilöitä on Suomessa tällä hetkellä alle 600.

Maria on 43,8 -vuotias.  Minä olen nuorempi.

Maria on 164 cm pitkä ja painaa 70,4 kiloa ja hiukset on maantien ruskeat. 
Itse olen rapiat 171 cm, paino on alle 70 kiloa ja hiukset vaaleat. Ei olla kumpikaan Marian kanssa missin mitoissa.

Marialla on perhe: aviomies ja kaksi lasta (1,84 lasta tarkasti). Naimisiin hän on mennyt 31 -vuotiaana.
No, naimisissa olen minäkin, joskin menin muistaakseni kaksvitosena, mutta lapsia pyöreät 0. Epäilen ettei karvalapsia lasketa tähän tilastoon?

VÄLIKOMMENTTI: Jestas, ei oikein mikään vielä täsmää, enkö olekaan tavallinen? Katsotaan eteenpäin.

Marin_silmin-7942

Maria asuu kaupungissa. No niin minäkin! PISTE!

Maria työskentelee sosiaali- ja terveysalalla.
Itse olen kaupallisen alan kasvatti ja työskentelen IT-alalla. En pystyisi koskaan työskentelemään sosiaali- ja terveysalalla, eikä edes lapsuuden haaveena ollut lääkäri tai sairaanhoitaja. Olen aina halunnut olla liike-elämässä.

Maria tienaa 3004 euroa kuukaudessa ja käy osa-aikatöissä ja työskentelee 32 tuntia viikossa.
Itse tienaan enemmän, käyn kokopäivätöissä ja teen enemmän tunteja.

Maria nauttii kävelylenkeistä ja joskus saattaa erehtyä kuntosalille. Harrastaa liikuntaa 2-3 kertaa viikossa.
Kävelen juu päivittäin koirien kanssa enkä ole erehtynyt kuntosalille kohta kahteen vuoteen. Ennen olin himoliikkuja ja treenasin 5-6 kertaa viikossa, nykyään pyöreät 0 kertaa viikossa. Laiskottelu on paljon mukavampaa ;).

VÄLIKOMMENTTI: Ei nyt oikein tunnu että ollaan yhtään samiksia Marian kanssa, mutta tsekataan viimeiseksi vielä ruoka-osio, josko sieltä löytyisi yhteinen sävel.

Marin_silmin-7944

Maria käyttää rasvatonta maitoa, kevytlevitettä ja syö herkkuja (kuten suklaata) kaksi kertaa viikossa. Tuoreita kasviksia lähes joka päivä ja alkoholia harvakseltaan.
En käytä maitotuotteita ja jos joskus ostan maitotuotteita kotiin, ne ovat AINA täysrasvaisia. Kevytlevitettä ei meidän taloudesta löydy IKINÄ (kamalaa myrkkyä), meillä syödään voita. Suklaasta en välitä, mutta kasviksia menee juu, mutta menee viiniäkin kyllä enemmän kuin harvakseltaan. Hyvän ruuan yhteyteen kuuluu hyvä viini, piste. Ja meillä syödään hyvää ruokaa usein.

Marin_silmin-7957-2

Niin, tuon vertailun perusteella en siis olekaan kovin keskiverto, vaan varsin uniikki pakkaus. Ei taidakaan löytyä minunlaisia kolmeatoista tusinasta, jes!

Noh, ehkä kuitenkin loppujen lopuksi jokainen meistä on varsin uniikki ja ainutlaatuinen tyyppi, olipa kuinka Marian kaltainen tahansa. Ehkä se on se mieli ja asenne joka ratkaisee ja tekee meistä yksilöllisiä.

Kuinka keskiverto sinä olet?

2 kommenttia artikkeliin ”Ihan tavallinen suomalainen nainen?

 1. Hei,
  Ei kukaan bloggari ole keskivertonainen, vaan etuoikeutettu. Eikä keskivertonaisella ole koskaan varaa tai ehkä ei haluakaan hankkia edes yhtä Chanelin laukkua, ei edes edullisempia merkkejä 🙂

  Tykkää

  1. Hei, kiitos viestistäsi.

   Totta, koen olevani etuoikeutettu kun saan tehdä sitä (päivä)duunia mitä teen ja pitkää päivää stressistä huolimatta. Rakastanhan työtäni todella paljon. Sitä kautta voin sitten välillä hemmotella itseäni ja ostaa vaikka sen Chanelin. Mutta ihan tavallinen, työssäkäyvä suomalainen nainen täällä ruudun takana on, iloineen ja murheineen. Vaikkei nyt sattunutkaan noihin keskivertonaisen raameihin suoraan 🙂 .

   On hienoa, että jokaisella meistä on intohimomme, olipa ne käsilaukku, koirat, kirjat tai vaikka kutominen. Tärkeintä on tehdä sitä mistä nauttii ja mikä tuo iloa omaan elämään.

   Mukavaa viikon jatkoa!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.