Nizza 2 x ravintolavinkki: La Chèvre d’Or + La Rotonde

Kun Nizzan lomamme oli varattu, oli aika aloittaa ravintoloiden scouttaus. Onnekseni ystäväni äiti viettää ison osan vuodestaan Nizzassa, joten häneltä sain pitkän listan ravintolasuosituksia Nizzaan. Haussa oli vähän parempaa ruokapaikkaa ja päädyimme varaamaan pöydät seuraavaan kahteen ravintolaan:

La Chèvre d’Or sijaitsee Ezen kylässä, joka on n. 20-25 minuutin ajomatkan päässä Nizzasta. Ravintolalla on 2 Michelin tähteä ja se sijaitsee todella kauniilla paikalla korkealla kalliolla. Näkymä ravintolan sisältä on henkeäsalpaavan upea, sinistä merta silmän kantamattomiin. Söimme ravintolassa heidän 7 ruokalajin menun ja se oli mieletön. On vaikea sanoin kuvailla sitä makujen ilotulitusta suussa ja kuinka kauniita annokset olivat. 12/10. Minun suosikkeja menusta oli alussa tarjoiltu keitto sekä pääruuan jänis. Alkuun joimme lasit shampanjaa ja ruualle tilasimme todella kattavalta viinilistalta viinipullon. Myös minun keliakiani oli huomioitu hyvin. Pystyin syömään ystäväni kanssa saman menun jälkiruokiin asti täysin samanlaisena. Jälkkärit olivat sitten hieman erilaiset, mutta kummallakin todella maukkaat. Ystäväni ylisti suklaajälkiruokaansa melkoisilla ylistyssanoilla ja minun marjaisa annos oli suussa sulava.

IMG_20170705_194125

IMG_20170705_194134

IMG_20170705_193240

IMG_20170705_223138

Ravintola on melko pieni, ja me istuimme illallisemme keskellä salia. Ravintolan verkkosivuilla on lisäksi kerrottu dresscode jonka saa myös sähköpostiin varauksen yhteydessä. Ymmärrettävistä syistä en todellakaan kuvannut annoksiamme ja nappasimme vain parit pikaiset maisemakuvat kännyköillä kun saavuimme ravintolaan, mutta viereisen pöytäseurueen ihastuttavat senioripariskunnat ottivat kyllä rohkeasti kuvatkin annoksistaan. Me tyydyimme painamaan annokset mieliimme ja makumuistoihimme pysyvästi ilman kuvia. Ja kuten arvata voi, hintataso ei ole edullinen, mutta hintansa väärti.

Muutama sana tämän ravintolan varauskäytännöstä, johon olen jo viitannut alkukesästä, kun varausta ”väänsimme”. Ravintolan varauspyynnön pystyi tekemään netissä, pisteet sille. Kun varausvahvistus saapui sähköpostiini, hypin ilosta, pääsisimme syömään silloin kun olemme Nizzassa. Kunnes luin sähköpostin loppuun ja avasin mukana tulleen liitetiedoston. Suuni loksahti auki. Minun olisi pitänyt lähettää heille luottokorttini kaikki tiedot numeroineen, turvakoodeine ym. täydellisine tietoineen (varaussumman vuoksi). Totesin tämän melkoiseksi turvallisuusriskiksi, ja töissä meidän koodarit nauroivatkin että tämä on kuin sähköpostihuijaus, mutta todellinen ja aito viesti. Kirjoitin heille kauniin viestin etten mitenkään voi antaa luottokorttitietojani sähköpostitse ja perustelin miksi ja kerroin kuinka niin mielelläni tulisimme syömään ja voisimmeko hoitaa tämän jotenkin muuten. Sitten jäin jännityksellä odottamaan kuinka ranskalainen palvelukulttuuri taipuu. Nopeasti sain vastauksen, jossa he sanoivat ymmärtävänsä tilanteen ja toivottivat silti tervetulleeksi, huh.

Suosittelen menemään ravintolaan hyvissä ajoin, sillä hotellin (ravintola toimii hotellin yhteydessä) puutarha on todella kaunis sekä lähellä on myös hajuvesimyymälä/tehdas, jossa käydä visiitillä ennen dinneriä. Meille tuli melko kiire lähtö, joten vasta dinnerin jälkeen, harmillisesti pimeässä, ennätimme vierailla tuossa kauniissa puutarhassa.

IMG_20170704_220717

IMG_20170704_220741

IMG_20170704_220816

Toinen dinneripaikka jonka olimme etukäteen varanneet oli La Rotonde. Ravintola sijaitsee Nizzan legendaarisen Le Negresco hotellin yhteydessä. Itse asiassa hotellissa sijaitsee myös toinen ravintola, kahden Michelin tähden Le Chantecler. Ja jos oikein ymmärsin, näillä ravintoloilla on yhteinen keittiö. No mene ja tiedä. La Rotonde on siis se ”karuselliravintola”, kuten kuvistakin näkyy. Me kuitenkin söimme ulkona terassilla merinäköalasta ihaillen. Myös täällä söimme heidän menun, joka oli 3 ruokalajia ja todella edullinen (39 e). Mutta tämä dinneri oli kyllä hieman pettymys. Ruuat olivat ihan jees, mutta minun pääruokani, tonnikalapihvi, oli aivan ylikypsä. Onneksi sentään ystävällä se oli niinkuin kuuluukin. Tältä dinneriltä odotin enemmän kuin mitä saimme. Onneksi sentään viini oli hyvää. Nauroinkin, että ainakaan täällä ei mennyt pää pyörälle ruuasta, enemmänkin sisustuksesta. Oli myös melkoiset juhlat meneillään Le Negrescon aulassa mennessä ja tullessa, sillä siellä vietettiin häitä. Oli ihanan näköiset juhlat hääparilla ja varsin railakas meno.

Lisäksi näistä ravintoloista meille vinkattiin, ja joissa emme ehtineet käydä:

Onko edellä mainitut ravintolat sinulle tuttuja?

 

Yksi kommentti artikkeliin ”Nizza 2 x ravintolavinkki: La Chèvre d’Or + La Rotonde

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.