Munakasrulla lohitäytteellä

Marin_silmin-0178-2

Minun ja kananmunien suhde on aikaisemmin ollut complicated. En väitä, että se olisi vieläkään ihan selvillä vesillä, mutta parempaan suuntaan on menty vuosien takaisesta. En nimittäin voinut vuosia sitten sietää kananmunia. En tiennyt mitään kamalampaa ruokaa, kuin nuo kovaksi keitetyt kumipallot ja etenkin valkuaisten syöminen sai minut voimaan pahoin.

Mutta sitten meni ruokavalio remonttiin erinäisten sairauksien vuoksi ja elämääni astui mukaan kananmunat. Ja tässä vuosien harjoittelun ja maistelun tuloksena olen alkanut tykätä kananmunaruuista. Edelleenkään en niitä kovaksikeitettyjä kumipalloja suostu suuhuni laittamaan, mutta esim. keitetty kananmuna, jonka keltuainen on jätetty löllöksi, on suurta aamupalaherkkuani. Siihen on ihana dipata leipää. Ja munakasrullasta on tullut ihan meidän suosikki arkiruokaa, koska se on nopea valmistaa ja sitä voi varioida helposti mieleisekseen erilaisilla täytteillä. Tässä yksi suosikeistamme.

Marin_silmin-0183

Munakasrulla lohitäytteellä

Munakastaikina:

5 dl nestettä (esim. luomu täysmaito, mantelimaito)
5 kpl luomumunia
suolaa
2 dl jauhoja (esim. glut. kaurajauho tai mantelijauho)
1/2 tl leivinjauhe
(hieman psylliymia)

Lohitäyte:

n. 150-200g kylmäsavulohta (me tykätään Kala-Lapin tuotteista)
1 prk creme fraichea
tilliä
sitruunanmehua
pippuria
(punasipulia)

Sekoita neste ja munat ja ripaus suolaa keskenään. Minä olen käyttänyt sekä mantelimaitoa, kauramaitoa että luomu täysmaitoa ja kaikki käy. Sekoita erillisessä astiassa jauhojen joukkoon leivinjauhe ja mahdollisesti ripaus psylliymia. Jauhoja vaihtelen mitä milloinkin. Tähän käytin gluteenitonta kaurajauhoa, mutta myös mantelijauhoihin tulee hyvä, jos haluaa viljattoman version. Sekoita jauhot munanesteseokseen. Varoitus, meinaa tulla herkästi paakkuja.

Kaada seos korkeareunaiselle uunipellille leivinpaperin päälle ja laita uuniin kypsymään 200 asteeseen n. 25 minuuttia.

Kun munakastaikina on kypsä, ota pois uunista ja kumoa se toisen leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä hetken aikaa.

Tee täyte. Pilko kylmäsavulohi pieniksi paloiksi ja leikkaa tilli pieneksi. Sekoita nämä creme fraichen sekaan ja purista mukaan sitruunamehua ja mausta myös pippurilla. Suolaa ei tarvitse lisätä, sillä kylmäsavulohi on usein melko suolaista. Halutessasi laita täytteeseen myös pieneksi silputtua punasipulia (me emme nyt laittaneet, yleensä laitamme).

Levitä täyte hieman jäähtyneen munakastaikinan päälle ja kääri rullalle käyttäen apuna leivinpaperia. Saumakohta kannattaa jättää alaspäin. Rulla on valmis syötäväksi joko samantien tai reilusti jäähtyneenä. Se on hyvää siis myös kylmänä.

Marin_silmin-0186-2

Munakasrullaa on todella helppo varioida erilaiseksi täytteillä. Olemme tehneet jauhelihatäytteellä (tomaattista, sekä erittäin mausteista), kasvistäytteellä, salaatilla ja myös sienitäytteellä, joka yllättäen on myös suosikkini 🙂 . Erittäin nopea ja helppo arkiruoka. Toivottavasti maistuu myös sinulle.

Onko munakasrulla sinulle tuttu arkiruoka?

2 kommenttia artikkeliin ”Munakasrulla lohitäytteellä

  1. Hei Mari! Kiitos ohjeesta. En ollut koskaan aiemmin kokeillut munakasrullan tekemistä. Ohje oli todella helppo ja onnistu mainiosti
    T. Lea

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.