Gluteeniton suppilovahvero-pekonipasta

Marin_silmin-7743

Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa tämä kylmä ja sateinen viikko kuin lohturuualla mässäilemällä? Minun tapauksessani siis eilisen suppilovahvero-pekonipastan jämillä.

Meille pasta on pikaruokaa ja varsinkin minulle lohturuokaa. Sitä on ihana syödä etenkin syksyisin ja talvisin, kylmällä säällä, kesäisin en juurikaan kaipaa niin täyttävää hiilaripläjäystä kuin mitä pasta on. Paitsi eilen, kun oli huono sää. Ja tänään. Ja ehkä vähän huomennakin.

Teen usein sienipastaa, koska meillä on aina kuivattuja sieniä kotona ja sipulia. Tällä kertaa himoitsin mukaan myös pekonia, koska se nyt vaan on aina hyvää. Ohessa siis resepti herkulliseen sieni-pekonipastaan. Itse teen pastan vähän tällaisella multitasking menetelmällä, eli teen kaikki mahdolliset työvaiheet yhtäaikaa ja keittiössä on tuolloin sen verran kaoottista, ettei sinne uskalla tulla puoliso eikä edes koirat.

Marin_silmin-7746

Aikaisemmat sieniruokapostaukset löydät täältä: kanttarelli-pekonipiirakka ja mustatorvisienikeitto.

Gluteeniton suppilovahvero-pekonipasta

kuivattuja suppilovahveroita/sieniä oman maun mukaan
sipulia
paketti pekonia
purkki kuohukermaa
gluteenitonta pastaa
suola
mustapippuri/valkopippuri
voita
persiljaa

Liota kuivatut sienet vedessä 15-30 min. Liotuksen jälkeen kaadan liotusveden pois ja painelen sienistä suurimman veden käsin pois. Yleensä itse käytän pasta-annokseen (4 henkeä) pari kourallista kuivattuja sieniä.

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen ja laita pekoniviipaleet uunipellille ja uuniin n. 15-20 minuutiksi. Näin ne ruskistuvat ilman rasvankäryä ja niistä tulee kivan rapeita. Uunista poisottamisen jälkeen laitan ne talouspaperin päälle, jotta suurin osa rasvasta imeytyy paperiin.

Pilko sipuli (itse käytin kaksi pientä) pieneksi ja kuullota voissa paistinpannulla pehmeäksi. Lisää sienet joukkoon ja anna olla paistinpannulla kypsentymässä sopivan aikaa. Kun seos on kypsynyt, maustan sen suolalla ja pippurilla. Lisäksi lisään kerman joukkoon ja annan kastikkeen muhia hetken aikaa. Ja sitten ihan kunnon kuohukermaa, ei mitään kevytlirua.

Laita gluteeniton pasta kiehumaan veteen ja lisää suolaa keitinveteen. Keitä pastapaketin ohjeen mukaan. Gluteenittomasta pastasta tulee herkästi ”mössöä” (riippuu vähän mitä glut. pastaa käyttää), joten kannattaa olla tarkkana keitinajan kanssa ja jättää mieluummin vähän purupintaa kuin ihan löllömössöksi.

Kun pasta on sopivaa, kaada keitinvesi pois ja huuhtaise pasta. Lopuksi lisään pastan sekaan sienisipulikastikkeen sekä murustelen päälle pekonit muruksi ja sekoitan ne kattilassa sekaisin.

Siitä eikun annos lautaselle ja itse tykkään laittaa vielä tuoretta persiljaa päälle, koska rakastan persiljaa ja syön sitä vähän kaiken ruuan kanssa.

Marin_silmin-7750

Toivottavasti tämä meidän perheen pikaruoka on myös sinun makuun! Bon appétit!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.