Parasta mökkiruokaa

IMG_20170525_130936

20170525_191439

Terveisiä mökiltä!

Tulimme tänään Savoon laittamaan mökin kesäkuntoon. Mökkimme on kyllä myös talvikäytössä, mutta etenkin kesäksi on kiva oikein puunata paikat kuntoon ja ennen kaikkea tehdä pihatöitä. Nyt on ikkunat pesty ja haravointi aloitettu. Huomenna etätyöpäivän jälkeen ajelen puutarhalle hakemaan kesäkukkia ja sitten kesä saa tulla mökillekin.

Teimme tänään parasta mökkiruokaa (ja ei, se ei ole grillimakkara!), eli paellaa. Teemme usein kesäisin mökillä paellaa, koska sitä on niin helppo varioida erilaiseksi ja kesäkeittiössä avotulella paellapannulla siitä vaan tulee niin älyttömän herkullista. Lisäksi ruokaa on kiva ja helppo tehdä ja valmistelut tulevat siinä sivussa, kun auringossa istuessa pilkkoo kasvikset ja lihat. Minun piti itse asiassa ottaa kuvia ruuan valmistuksesta avotulella, mutta unohdin. Onneksi puoliso muistutti kuvaamaan valmiit annokset, jotta saatiin blogin puolelle todistusaineistoa.

_DSC7448

_DSC7447

Tällä kertaa paellapannuun päätyi riisin lisäksi sipulia, valkosipulia, herkkusieniä, grillipaprikoita, horsmaa, chorizoa, kanaa ja savustettuja simpukoita. Usein kesäisin siellä on myös kalaa, jos kalaonni on ollut myötä ja puoliso on saanut ahvenia tai kuhaa. Tai isoja ravunpyrstöjä. Eli tätä on erittäin helppo varioida mieleisekseen. Meillä työvaiheet on jaettu niin, että minä olen kasvisten ja lihan pilkkomisvastaava ja puoliso hoitaa ruuan valmistamisen avotulella.

Mökkipaella

valkoista luomuriisiä
sipulia
valkosipulia
herkkusieniä
grillipaprikoita
horsmaa
chorizoa
kanafilettä
1 prk savustettuja simpukoita öljyssä
lime
suola, pippuri, chili
voita tai öljyä paistamiseen

Pilko kasvikset ja lihat sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Grillipaprikat saavat olla kokonaisia. Jos käytät horsmaa, niin käytä pienempiä ja hentoja horsmia. Laita paellapannuun sipulit ja valkosipulit pehmenemään voisulaan/öljyyn. Kun sipulit ovat hieman pehmenneet, lisää riisiä ja vettä ja kypsytä riisiä pannulla vedessä. Me jaamme tässä vaiheessa paellapannun kolmeen osaan ja yhdessä osassa kypsyy riisit (muista lisätä vettä tarpeen mukaan), yhteen osaan laitamme kanat kypsymään ja kolmanteen osaan herkkusienet ja grillipaprikat. Lisää pannulle myös horsmat riisien ja sipuleiden sekaan. Kun kanat ovat kypsyneet lähes kokonaan, lisäämme niiden sekaan chorizon. Kun kaikki alkaa olla kypsiä, sekoitamme kaikki sekaisin ja lisäämme lopuksi simpukat öljyineen ja annamme niiden lämmetä. Näin ne eivät sitkisty. Lopuksi maustamme seoksen suolalla, pippurilla ja chilillä.

Annoksen mennessä lautaselle puristamme limeä päälle. Lisäksi teemme välillä paellan kylkeen valkosipulisoosin (kermaviiliä tai creme fraichea, valkosipulia, suolaa ja pippuria), mutta tällä kertaa laitoimme valkosipulilla maustettua hummusta.  Ja oli todella maukasta.

Puolison vinkki: käytä simpukoiden öljyä jo paistovaiheessa esim. kanoihin.

_DSC7455

Ja nyt alkaa olla villiyrtit parhaimmillaan, joten menkää ehdottomasti keräämään ainakin horsmaa, voikukan nuppuja (nam, kun paistaa pannulla voissa ja maustaa suolalla ja pippurilla), nokkosta ja poimunlehteä. Toki vuohenputkeakin kannattaa kerätä, mutta sen tunnistamisessa täytyy olla 100%:sti varma. Minä keräsin mökiltä kaikki horsmat, jota sitten käytimme tuossa paellassa.

IMG_20170525_110809

Ihanaa helatorstain iltaa sinulle. Oletko pitkän viikonlopun vietossa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.