Herkullinen kaalisalaatti

Marin_silmin-7083

Oi joi, onnenpäivät on täällä, sillä uutta kaalia löytyy taas kaupoista! Varhaiskaali se oikeasti on, mutta minä olen aina sanonut uudeksi kaaliksi. Tosin ihan vielä ei löytynyt kotimaisia uusia kaaleja, mutta hairahduin ostamaan unkarilaisen yksilön, niin kova himo oli herkkusalaattiini.

Olen lapsesta asti tykännyt todella paljon kaaliruuista, kaalilaatikko oli lapsuuteni lempiruokia ja edelleen fanitan sitä kovasti. Ja uusi kaali, se se vasta herkkua on! Kun muut odottavat kesän ensimmäisiä mansikoita tai uusia perunoita, minä kyttään milloin saan tuon herkullisen vihreän kerän käsiini ja pääsen herkuttelemaan.

Marin_silmin-7084

Tämä kaalisalaatti on yksi suosikeistani ja sitä syödään meillä todella paljon kesäisin. Se on alkujaan bongattu vuosia sitten Hanna G:n blogista ja resepti löytyy jommasta kummasta Safkaa -kirjastakin (en muista kummasta), mutta minun päähän se on juurtunut niin syvästi, että muistan ulkoa mitä salaattiin ja sen kastikkeeseen tulee. Tällä reseptillä on koukutettu monia ruokailijoita ja ystäväpiirissäni on nykyään monta muutakin kaalisalaatti-intoilijaa ja on tuon salaatin eteen joskus poljettu pyörällä kauppaan rapiat 10 kilsaa suuntaansa, kun sitä piti vaan saada. 

Varhaiskaalisalaatti kermaviilikastikkeella

1 kerä uutta kaalia

Kermaviilikastike:

1 purkki kermaviiliä (minä käytän luomua)
2  kovaksi keitettyä kananmunaa hienonnettuna
1 rkl Dijon-sinappia
sitruunamehua (luomua)
tilliä oman maun mukaan (minä laitan reilun puoli punttia)
suolaa ja mustapippuria

Suikaloi kaali ohueksi ja laita isohkoon kulhoon odottamaan kastiketta.

Sekoita kermaviilin joukkoon kaksi kovaksi keitettyä ja hienonnettua kananmunaa, sinappi, loraus luomusitruunan mehua (oman maun mukaan, itse laitoin viimeksi puolikkaan sitruunan mehun kun oli pikkuinen sitruuna), pieneksi leikattu tillisilppu (sitäkin oman maun mukaan, minä tykkään ja laitan reilusti) ja mausteet. Kun kastike on sekoitettu, lisää se kaalisuikaleen joukkoon ja sekoita tasaisesti.

Marin_silmin-7091

Tämä on meillä todellinen kesäherkku ja erittäin nopea tehdä ja sopii vähän kaiken kanssa syötäväksi. Kesäisin mökillä meillä on lähes aina esim. kalan tai kanan kanssa tätä kyytipoikana ja ai että on hyvvää!

Toivottavasti sinäkin koukutut tähän herkkuun.

4 kommenttia artikkeliin ”Herkullinen kaalisalaatti

  1. Ehdottomasti kokeiluun! Eilen tein kaalilaatikkoa. Kaalikääryleitäkin tekis mieli, mutta pirun isotöisiä 😦

    Tykkää

    1. Minä ajattelin viikonlopuksi kaalilaatikkoa 💛💛. Ja kaalikääryleet, niin ihania! Tosin harvoin tulee tehtyä kun ovat tosiaankin sen verran työläitä tehdä.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.