Työminä

Marin_silmin-7020

Marin_silmin-7029

En ole juurikaan blogin puolella kertonut mitään työjutuistani, vaikka ne vievätkin suurimman osan päivistäni. Sinällään töissäni ei ole mitään salaista, mutta olen pyrkinyt pitämään eroa täällä blogissa työminän ja siviiliminän välillä. Saan kuitenkin aika ajoin kysymyksiä siitä mitä teen työkseni, joten ajattelin hieman avata sitä maailmaa teille ja mitä minä oikein päivisin puuhailen.

Ensi alkuun kerron heti, että rakastan työtäni ja kaikkea mitä se sisältää ja ura on minulle erittäin tärkeä, sen eteen ei mene kovin montaa asiaa minun arvoasteikolla. Olen aina suhtautunut työhön intohimolla ja rakastan haastaa itseäni ammatillisesti ja oppia uutta. Tämän olen perinyt täysin äidiltäni ja vaikka hän ei kovin paljoa elämänohjeita jakanut, mutta businekseen liittyen hän niitä jakoi. Ja hyvä niin. Voisin puhua työjuttuja aamusta iltaan ja kotona meillä keskustellaan paljon työelämään liittyvistä lainalaisuuksista ja sparrataan toisiamme. Suhtaudun myös intohimoisesti kaikkeen mikä liittyy naisjohtajuuteen, sen haasteisiin, esteisiin ja miksei naisia vieläkään näy nykyistä enempää johtajina.

Marin_silmin-7056

Työskentelen IT -alalla ja yrityksemme rakentaa yrityksille erilaisia verkko- ja mobiilisovelluksia, integraatioita ja IoT -ratkaisuja. Jokainen projekti on täysin uniikki. Taustani on kuitenkin byrokraattisella ja ehkä hieman vanhanaikaisella toimialalla ja täytyy sanoa, että kun jäin pois suuresta pörssiyhtiöstä ja siirryin pieneen ja ketterään IT -alan firmaan, muutos oli melkoinen shokki. Ja erittäin positiivinen sellainen. On jotain sanoinkuvaamattoman huikeaa yhdessä kasvattaa firmaa suuremmaksi ja olla osa kasvutarinaa. Yhteisöllisyys ja halu tehdä juttuamme yhdessä on todella vahvasti läsnä toimistollamme. Kun jokaisen työpanos on ratkaisevan tärkeä, on kaikille meille työ enemmän kuin pelkkä työpaikka. Ja tiedättekö miten mahtava fiilis on työskennellä paikassa, jossa jokainen on erittäin motivoitunut ja antaa kaikkensa? Se on aika mahtava tunne, sen voin kertoa.

Sen lisäksi että porukkamme on erittäin motivoitunutta, se on myös enemmän kuin työyhteisö. Me vietämme paljon vapaa-aikaa yhdessä erilaisten aktiviteettien parissa. Olemme mm. pitäneet grillijuhlia, D&D sessioita, pelanneet pingistä (meillä on toimistolla oma pingispöytä) ja käyneet piknikeillä. Lisäksi meillä on aina silloin tällöin yhteiset HIIT -treenit toimistolla iltapäivisin sekä officekoirat ovat paikalla torstaisin ja perjantaisin katsomassa, että työpaikalla on tehokkuutta ja hyvinvointia. Eilen herkuteltiin töiden jälkeen sushilla ja kävimme porukalla keilaamassa.

Marin_silmin-7028

Marin_silmin-7042

Minun oman työn parasta antia on vaihtuvat haasteet, projektit ja ennen kaikkea asiakkaat. Jokainen työpäivä on täysin erilainen ja asiakaskohtaamiset ja -neuvottelut ovat ehdottomasti koko työni sokeri ja suola. Olen sitä mieltä, että meillä on varmasti maailman parhaat asiakkaat. Välillä myös työkohtaamiset ja neuvottelut saattavat olla mitä kummallisimmissa paikoissa, kuten kasvohoidossa, kassajonossa, junassa tai ulkomaanreissujen yhteydessä, viikonpäivillä ei ole väliä eikä kellonajoilla. Sen lisäksi luovempi puoli on sellainen mistä jaksan innostua joka päivä, esimerkiksi kun suunnittelemme yhdessä asiakkaan ja koodarin kanssa juuri heidän tarpeisiin sopivaa sovellusta ja mietimme miten toteutamme integraatioita asiakkaan järjestelmiin, jotta kokonaisuus toimii. Ja kuinka digitalisaation avulla saadaan tehoja, euroja ja aikaa paremmin irti olemassa olevista prosesseista. Olen varmaan projektien lanseerauksissa enemmän innoissani kuin asiakkaamme :).

Digitalisaatio on myös aihe mistä jaksaisin puhua erittäin paljon. Minua suorastaan ärsyttää kuinka usein edelleen digitaalisaatiosta puhuttaessa jämähdetään niihin samoihin kliseisiin tai pahimmillaan puhutaan pelkästä digimarkkinoinnista. Haloo! Entä se kaikki muu, mitä digitalisaation avulla voidaan tehdä?! Me olemme tehneet melko huikeita juttuja meidän asiakkaillemme ja olen superylpeä meidän jengistä. Olemme päässeet muuttamaan monen yrityksen toimintatapoja digitalisaation avulla ja suurinta osaa meidän asiakkaista yhdistää rohkeus tehdä asioita uudella tavalla ja olla pioneereja alallaan.

Marin_silmin-7064

Marin_silmin-7014

Omalla työpöydälläni on melkoisen monta eri työtehtävää mitä hoidan, mikä on täysin tyypillistä kokoisellemme firmalle, joka kasvaa kovaa vauhtia. Omalla tontilla on myyntiä, markkinointi, PR, asiakassuhteet, asiakastilaisuudet, yhteistyökumppanuudet sekä busineksen kehittäminen. Melkoisen iso pala kakkua, mutta toisaalta kaikki linkittyy sopivalla tavalla toisiinsa ja olen tehnyt vastaavaa työtä ennenkin, joten työskentelen omilla vahvuusalueillani.

Haluan myös sanoa ihan suoraan, että olen hyvä työssäni. Tiedän vahvuuteni ja pääsen hyödyntämään niitä työssäni päivittäin. Minusta, varsinkin meidän naisien, pitäisi rohkeammin uskaltaa sanoa olevamme hyviä jossain, eikä suotta vähätellä osaamistamme. Omasta osaamisesta pitää olla ylpeä ja se tulee saada sanoa ääneen, ilman että se mielletään ylimieliseksi egon kiillotukseksi.

Marin_silmin-7072

bleiseri D&G / nahkahousut Michael Kors / t-paita ja kengät Samsoe & Samsoe / huivi Hermès / laukku Chanel / aurinkolasit Prada 

Mitä mieltä olet, kiinnostaako sinua lukea blogistani myös enemmän tätä puolta, businesta, vai pysytelläänkö käsilaukkulinjalla?

13 kommenttia artikkeliin ”Työminä

  1. Kiitos paljon taas mukavasta kirjoituksesta! Olen itsekin naisjohtaja ja intohimo työhön on supertärkeää myös minulle. Oman tiimin kanssa työskentely asiakkaiden parhaaksi on innostavaa ja palkitsevaa. Ei hämmästytä yhtään, että mainitset rakastavasi työtäsi ja seuraavaksi toteat olevasi hyvä siinä mitä teet. Niinhän se menee! Ja siitä se johtuu!

    Tykkää

    1. Hei Pirjo, ja kiitos viestistäsi.

      Kyllä on onni saada tehdä työtä jota tekee suurella sydämmellä. Rakkaudesta lajiin.

      Mukavaa viikonlopun jatkoa ja kiva kun jätit viestin.

      Tykkää

  2. Olipa erinomainen kirjoitus! Olen kanssasi täysin samaa mieltä siitä, että jos tietää olevansa hyvä jossakin, niin ei sitä kynttilää kannata vakan alle piilottaa. Tätä vasta opettelen itse! Ja kiinnostaa kyllä tosi paljon kuulla työhön liittyvistä asioista blogissasi. Työ on itsellenikin tärkeä juttu ja on mukava aina kuulla, mitä havaintoja ja huomioita muut tekevät työelämästä.

    Sinulla on tosi kiva tyyli ja tämänkin postauksen asu on ihan kymppi! 🙂
    Aurinkoisia kevätpäiviä sinulle!

    PS. Vaasa on opiskelukaupunkini. 4 vuotta tuli siellä hengailtua. Siksikin blogiasi on niin mukava lukea 🙂

    Tykkää

    1. Hei Tarja ja kiitos viestistäsi.

      Mukava kuulla, että myös tämän tyyppinen sisältö kiinnostaa. Kun oma arki pyörii niin vahvasti työn ympärillä ja työ on erittäin tärkeä osa minuutta, niin ajattelin, että kirjoitan nyt ainakin tämän postauksen aiheesta. Täytyy miettiä seuraaviakin tekstejä aiheen tiimoilta, esim. naisjohtamiseen tai digitalisaatioon liittyen tai IT -alaan ylipäätään.

      Aurinkoisia kevätpäiviä myös sinulle Tarja! Vaasa -aiheisia postauksia on taas tulossa, kun olen menossa juuri auenneeseen Villa Sandvikeniin tutustumaan.

      Tykkää

  3. Hei,
    Oli kiva lukea asenteestasi työhön.. Minulle ansiotyö on myös hyvin tärkeä. Työni on nautinto ja uutta tietoa luova. Se on suuri rikkaus elämässä kun voi tuntea että elää täyttä elämää sekä töissä että vapaa-aikana.

    Tykkää

    1. Hei Irma ja kiitos viestistäsi!

      Sanoit kyllä niin oikein tuosta täydestä elämästä töissä ja vapaa-aikana, juuri noin sen soisi kaikilla olevan <3.

      Kaunista alkanutta viikkoa!

      Tykkää

  4. Olipas hyvä kirjoitus! Ja niin paistoi sanojen läpi se, että oot innostunut työstäsi ja pidät siitä! Mahtavaa! Ja itsevarmuus tosiaan kunniaan. Jos on jossain hyvä niin sitte on ja se pitää uskaltaa sanoa! Yes!

    Tykkää

    1. Moi Sannis,

      todellakin itsevarmuus kunniaan! Kuka kissan hännän nostaisi jos ei kissa itse. Mukava kun tykkäsit kirjoituksesta ja ihanaa alkanutta viikkoa!

      Tykkää

  5. Minäkin kuulen mielelläni työjuttuja. Onko sinulla lapsia? Vai ovatko he jo muuttaneet kotoa pois?
    En ole lukenut blogiasi niin tarkkaan, että tietäsin tämän asian.
    Lasten ja työelämän yhdistäminen kiinnostaa aina.

    Tykkää

    1. Hei Riikka ja kiitos viestistäsi.

      Minulla ei ole lapsia, joten lasten ja työn yhdistämisestä ei ole kokemusta. Tosin kokemusta on kahden reissutyön ja koirien hoitamisen yhdistämisestä 😂.

      Nykyään on kyllä paljon työelämä joustoja jotka helpottavat kodin ja työn yhdistämistä ja olen seurannut vierestä kummityttöni vanhempia, jossa isä on todella osallistuva ja jäi kotiin lapsen kanssa jotta äiti pääsi palaamaan töihin nopeammin. Tämä on mielestäni todella hienoa ja toivon että yleistymässä.

      Tykkää

  6. Päivitysilmoitus: Liehulahkeet | Marin silmin

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.