Punajuurisosekeitto

Marin_silmin-0542

Alkuvuodesta tuskailin puolisolleni, etten keksi mitään hyviä uusia arkiruokia, joissa olisi paljon kasviksia ja sopisivat minun tämän hetkiseen ruokavalioon. Aina tuli tehtyä niitä samoja huttuja ja keittoja ja nekös alkoi jo kyllästyttää. Sitten muistin  Wellberries -blogin reseptikonseptin Wellmeals ateriasuunnitelmat ja arkiruokailut muuttuivat kertaheitolla hieman helpommiksi. Tein tilauksen ja nyt saan joka viikon perjantaina sähköpostiini seuraavan viikon ruokalistan kauppalistan kera. Hieman joudun soveltamaan ruokia itselleni soveltuviksi, koska niin moni ruoka-aine aiheuttaa refluksia tällä hetkellä, mutta nyt meillä on hyvä ja terveellinen arkiruokailujen runko. Ja tämä seuraava punajuurisosekeiton resepti on alunperin Wellberries ateriasuunnitelmista, tosin jakamani resepti on oma muunneltu versio ja sopi minulle hyvin ja oli erittäin maukasta.

Alkuun täytyy todeta, että minulla on viha-rakkaussuhde punajuurien kanssa. Rakastan niiden makua, mutta vihaan niiden käsittelyä. Olen onnistunut jopa värjäämään punajuurisoseella entisen kotimme katon punaiseksi sekä Alman useaksi viikoksi pinkiksi. Nykyään kuorin punajuuret kertakäyttöhansikkaat kädessä, jottei kädet ole punaisena montaa päivää ja Alma ei saa tulla keittiöön kun rouva soseuttaa keittojaan. Hän kun ei viihtynyt kovin hyvin pinkkinä harjakoirana, vaikka tosi söpö olikin.

Herkullinen punajuurisosekeitto

n. 800 g punajuuria
1 sipuli
2 porkkanaa
vettä sen verran, että kasvikset peittyvät
luomu kasvisliemijauhetta
1 vihreä omena
öljyä paistamiseen
suolaa
mustapippuria
smetana

Heti aluksi keittiöhanskat käteen. Kuori ja pilko punajuuret, sipuli ja porkkanat. Punajuuret kannattaa pilkkoa mahdollisimman pieneksi, niin keittoaika lyhenee. Kuullota hetken aikaa öljyssä kattilassa. Lisää vettä kattilaan sen  verran, että kasvikset peittyvät ja lisää kasvisliemijauhe, suola ja pippuri. Me suosimme luomukasviksia ja Reko -ringistä saimme kaikki reseptiin tulevat kasvikset luomuna.

Kun kasvikset ovat kypsiä (n. 25-35 min. riippuen punajuurista), lisää kuorittu ja pilkottu omena ja anna kypsyä vielä hetki. Kun kaikki kasvikset ovat pehmeitä, soseuta keitto ja varo niitä keittiön ovia ja kattoa ja valkoisia pikkukoiria! Soseuta keitto mahdollisimman silkkiseksi ja lisää vettä tarpeen mukaan. Keiton kanssa sopii nokare smetanaa mukaan tarjoiluvaiheessa.

Marin_silmin-0525

Marin_silmin-0540

Tämä on oikein herkullinen ja helppo arkiruoka, kannattaa testata. Ja suosittelen myös Wellmeals Ateriasuunnitelmaa, jos olet sitä harkinnut ostavasi. Älyttömästi helpottanut arkiruokien keksimistä, ainakin meillä. Nyt riittää, että käyt valmiin ostoslistan kanssa kaupassa ja teet ruokalistan ruuat. Annokset ovat myös melko isoja, eli minäkin yksinollessani olen syönyt muutamana päivänä peräkkäin samaa ruokaa, eli joka päivä ei tarvitse olla kokkailemassa.

 

 

 

 

3 kommenttia artikkeliin ”Punajuurisosekeitto

  1. Mulla on samoja kokemuksia punajuurien kanssa. Onneksi Rinsessani on musta 😀 Olen pariin otteeseen kironnut alimpaan helvettiin sen, joka keksi maalata keittiöni vesiohenteisella maalilla. Paikoin on maali jo melko ohutta.
    Munkin pitäis ruveta vähän miettimään, mikä kaikki närästystä aiheuttaa. Tuntuu, että eniten närästää kaikki. Paitsi ne tyypilliset valkosipulit, paprikat, jne. Kun närästyslääkkeet yleensä tehoaa hyvin, ongelmaa voi siirtää aina ateria kerrallaan eteenpäin.

    Tykkää

    1. Mä olen elänyt aika monta viikkoa bataattisosekeitolla, kanalla, mozzarellalla ja baby pinaatilla. Ne ärsyttää vähiten. Mutta nyt kun söin pizzaa ja hampurilaisen, ei närästänyt yhtään. Uskomatonta! Kaikki muu vedestä lähtien aiheuttaa jonkunasteisia oireita. Tosin ruokatorvi on todella huonossa kunnossa joten täytyisi saada se rauhoittumaan.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.