Gluteeniton, sokeriton ja maidoton mansikkapiirakka

Marin_silmin-6516

Marin_silmin-6537

Tykkään tehdä piirakoita, mutta olen yleensä suolaisten piirakoiden perään. Mikään ei voita sieni-pekonipiirakkaa, mitä voisin syödä vaikka joka päivä! Täytyykin muistaa joku kerta jakaa sen resepti.

Mutta koska sunnuntaisin kuuluu herkutella, niin tällä kertaa päädyin kuitenkin makeaan piirakkaan, kun löysin Karitan blogista ihanan kuuloisen terveellisen mansikkapiirakan ohjeen, ja jonka ainesosat olivat kaikki olemassa jo kotona valmiiksi. Nyt tämän refluksin aikaan joudun pähkäilemään paljon syömisiäni ja tarkkailemaan kaikkea mitä suuhuni laitan, ettei tulisi voimakkaita oireita ja selviäisin arjesta kivuitta. Arvelin etukäteen, että mansikkapiirakkaan tulevien ainesosien ei pitäisi ärsyttää mahaani, joten päädyin tekemään sitten sellaisen, jotta saisin edes vähän painoa takaisin. Paino kun tippuu hurjaa vauhtia alaspäin koko ajan. Ja koska ainakin toistaiseksi on selvitty syömisen jälkeen sen suuremmitta oireitta, laitan reseptin jakoon. Piirakka on tosi hyvää, vaikka onkin gluteeniton, maidoton, sokeriton, muttei mauton 😉 . Alkuperäiseen reseptiin tein pikku fiksauksia ja alla oma reseptini:

Marin_silmin-6520

pohja:

2 dl gluteenittomia kaurajauhoja
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl kookoshiutaleita
2,5 dl pehmeitä taateleita
1/2 dl kauramaitoa
3 rkl sulaa kookosöljyä
ripaus suolaa
1 tl kardemummaa
1 rkl hunajaa

täyte:

5 dl mansikoita sulatettuina
ripaus suolaa
hunajaa maun mukaan

1/2 tl jauhettua vaniljaa
1,5 rkl perunajauhoa + hyppysellinen psylliymia

5 dl hiukan sulaneita mansikoita
1 rkl perunajauhoa

Esilämmitä uuni 175 asteeseen (kiertoilma).

Laita pohjan kaikki raaka-aineet monitoimikoneeseen/blenderiin ja sekoita taikinaksi. Ota sivuun 2 dl taikinaa. Painele loput taikinasta voideltuun piirakkavuokaan ja sen reunoille. Pistele haarukalla reikiä pohjaan, laita piirakkavuoka uuniin ja tee täyte.

Sekoita sulatetut mansikat (5 dl), suola, vanilja, hunaja ja perunajauho blenderissä tai monitoimikoneeessa sileäksi. Tarkista maku ja muokkaa tarpeen mukaan. Sekoita erillisessä kulhossa perunajauho mansikoihin (5 dl).

Kaada täyte piirakkavuokaan pohjan päälle ja ripottele myös mansikat mukaan. Murustele loppu taikina päälle ja kypsennä uunissa noin 40 minuuttia, tai kunnes piiras on kypsä. Jos pinta alkaa tummua liikaa, peitä foliolla.

Anna vetäytyä ja jäähtyä, keitä kahvit ja nautiskele kahvin kanssa.

Marin_silmin-6529

Herkullista sunnuntaita!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.