Esse, probioottinen ihonhoitosarja

Marin_silmin-6191

Kerroinkin joku tovi sitten, että olin Kikas Natural Green Beauty & Spassa kuulemassa probioottisesta ihonhoitosarjasta, Essestä. Sarja oli minulle entuudestaan nimeltä tuttu. Olen joutunut nyt hetken aikaa ”sulattelemaan” kaikkea sitä tietoa mitä meille tuon illan workshopissa kerrottiin, jotta osaisin pukea ajatukseni järkeviksi lauseiksi.

Olen käyttänyt probiootteja sisäisesti niin kauan kuin vain jaksan muistaa ja aika-ajoin olen pähkäillyt voisiko probiootteja käyttää myös ulkoisesti ihonhoidossa, sillä onhan iho ihmisen suurin elin. Eikö kaikki se mitä ihollemme laitetaan, vaikuta meihin todella paljon? Kuitenkin tämä ajatusleikki on jäänyt aina syrjään, sillä olen ajatellut, että eihän probiootteja saisi pidettyä hengissä rasvoihin ym. iholle laitettaviin tuotteisiin. Kunnes eteeni jonkun kummallisen mutkan kautta tupsahti Esse. Ihonhoitosarja, joka sanoo käyttävänsä eläviä probiootteja tuotteissaan. Voiko tämä oikeasti olla totta?

Ja kyllä, aivan totta se. Maailmassa on tällä hetkellä kaksi luonnonkosmetiikka sarjaa, jotka käyttävät eläviä probiootteja tuotteissaan, ja Esse on niistä toinen.

Marin_silmin-6195

Marin_silmin-6198

Jokainen ihminen on omanlaisensa, monimutkainen, ekosysteemi, jossa on yhdistelmä ihmissoluja ja mikrobeita. Ihon optimaalinen terveys on riippuvainen miljoonista ihossamme ja sen pinnalla elävistä mikrobeista. Eli mikrobit ovat erittäin tärkeä osa ihmistä ja vaikuttavat vahvasti hyvinvointiimme. Ne mm. puolustuvat ja suojaavat ihoa taudinaiheuttajilta ja ehkäisevät ihon ennenaikaista ikääntymistä.

Essen tuotteet auttavat ihoa säilyttämään optimaalisen mikrobitasapainon ja hidastamaan ikääntymisprosesseja. He hyödyntävät tuotteissaan prebiootteja, joilla ravitaan valikoidusti ihon hyviä mikrobeja ja näin luodaan iholle ympäristö, joka suosii hyödyllisten mikrobien kasvua. Probiootteja lisätään tiettyihin tuotteisiin muuttamaan aktiivisesti ihon mikrobikantaa. He käyttävät mietoja säilöntäaineita, hellävaraisia pinta-aktiivisia aineita ja kaikkien tuotteiden pH-arvo on tasolla 4-5, jotta tuotteet ovat optimaalisia ihollemme (ja ilmeisesti jotta probiootit säilyvät hengissä). Mitään synteettisiä aineita ei käytetä. Tuotteet ovat luomua ja luonnonkosmetiikkaa, sopivat vegaaneille, eikä eläinkokeita käytetä.

Marin_silmin-6205

Marin_silmin-6204

Workshopissa puhdistimme kasvomme aluksi Essen puhdistusaineella ja tämän jälkeen kävimme yksilöllisesti läpi jokaisen ihon ja siihen sopivat tuotteet. Minulle, herkkään pintakuivaan mutta sekaihooni, sopivat tuotteet olivat seuraavat ja jotka myös itselleni ostin:

Puhdistusaine: Cream Cleanser (C8)
Seerumi: Probiotic Serum+ (R10)
Päivävoide: Deep Moisturiser (M6)
Yövoide: Rich Moisturiser (M7)

Sekä Deep Moisturiseria että Rich Moisturiseria voi käyttää sekä päivä- että yövoiteena. Minä jaottelin nämä näin, koska mielestäni Deep Moisturiser tuntui päiväkäyttöön hieman kevyemmältä. Ennen seerumin laittoa sumutan kasvoilleni Madaran kasvovettä, koska seerumi suositellaan laitettavaksi kostealle iholle, jotta probiootit aktivoituvat iholla. Essellä on siihen tarkoitukseen workshopissa testaamani Toner (T5), mutta koska minulla oli vielä melkein käyttämätön Madaran kasvovesi jäljellä, otin sen käyttöön.

Marin_silmin-6206

Olen omia tuotteita lätrännyt nyt parisen viikkoa naamaani ja ainakin toistaiseksi olen ollut erittäin tyytyväinen. Vaikka tällä hetkellä yöunet ovat erittäin katkonaisia, lääkkeitä syön kassillisen päivässä  ja ruokavalio on onnettoman suppea (tästä kaikesta kiitos refluksille), kasvojeni iho voi suhteellisen hyvin. Olen kirjoittanut aikaisemminkin ihonhoidostani ja sen haasteista, ja nämä tekstit löytyvät täältä ja täältä.

Onko sinulle Essen tuotteet tuttuja?

 

3 kommenttia artikkeliin ”Esse, probioottinen ihonhoitosarja

  1. Mielenkiintoinen asia tuo probioottien ulkoinen käyttö ja minulle ihan vieras juttu. Mutta jotenkin järkeenkäyvä – käytetäänhän kollageenia sekä ulkoisesti että sisäisesti;) Plussaa luomulaadusta!

    Tykkää

    1. Joo, minustakin todella kiinnostava ja mukava seurata nyt itse koekaniinina ollessa että tuleeko muutosta positiiviseen suuntaan. Luomu on aina plussa.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.