Mijas Pueblo

Marin_silmin-5174

Marin_silmin-5160

Marin_silmin-5190

Palataan vielä yhden postauksen verran takaisin Espanjaan.

Heti Espanjaan ja Fugeen saavuttuamme suuntasimme melkein siltä istumalta  Mijasiin. Ja tarkemmin vielä Mijasin historialliseen keskukseen, Mijas Puebloon, joka sijaitsee vuoren rinteellä. Mijas Pueblo on perinteinen Andalusialainen valkoinen kylä ja oikein kaunis paikka aukioineen ja sokkeloisine kapeine kujineen ja aasineen. En tiedä mistä syystä kylässä on niin paljon aasitakseja turisteja varten, mutta siellä ne rassukat rivissä seisovat hienoissa koristeissaan. Lisäksi kylästä on huikeat maisemat merelle päin, sillä kylä sijaitsee yli 400 metriä merenpinnan yläpuolella.

Marin_silmin-5199

Marin_silmin-5222

Marin_silmin-5216

Marin_silmin-5229

Tänä vuonna meille sattui melko viileä sää Mijasin reissullemme, joten esim. sähkötuktukeja ei ollut ollenkaan paikan päällä. Viime vuonna huristelimme sellaisella menemään ja saimme kunnon turistikierroksen, kun emme jaksaneet kävellä ja käskimme ihanan naiskuskimme ajaa vähän reilumman kierroksen, että saimme huilata. Sellainen kannattaa siis hyödyntää, koska meille kuskimme kertoi viime vuonna todella paljon Mijasin historiasta. Ja silloin saa aasitaksit levätä.

Lisäksi kylässä on paljon historiallisia rakennuksia, upeita puutarhoja, sekä vanha härkätaisteluareena, jolla ilmeisesti (toivottavasti ainakaan!) ei enää järjestetä taisteluita. Olen kuullut että kylässä on myös suklaatehdas, jossa voi osallistua suklaan valmistukseen, mutta siellä emme vierailleet. Ja toki, kivoja tapaspaikkoja oli paljon ja edullista viiniä. Lisäksi nahkatuotteita myytiin paljon, mutta niiden laadusta en osaa sanoa mitään.

Marin_silmin-5242

Marin_silmin-5221

Marin_silmin-5186

Marin_silmin-5245

Kylään on myös erittäin helppo mennä. Fugen keskustan bussiasemalta menee Mijasiin usein busseja ja hinta yhteen suuntaan on alle kaksi euroa.

Suosittelen ehdottomasti käyntiä Mijas Pueblossa. Paikka on todella kaunis ja idyllinen. Luulen, että osaltani Andalusia vinkit olivat nyt tässä. Fugesta olisi vielä muutama ravintolavinkki jakamatta, mutta jos ne kiinnostaa, niin laittakaa minulle vaikka viestiä, niin kerron enemmän.

 

2 kommenttia artikkeliin ”Mijas Pueblo

 1. Todellakin kiinnostaa ravintolavinkit! Ollaan taas menossa vanhempien asunnolle sinne pääsiäisenä ja olisi kiva kuulla sun vinkkejä, jos löytäisi uusia ravintoloita missä ei olla vielä käyty 🙂
  xx J

  Tykkää

  1. Hei J,

   tässäpä muutama vinkki:

   Chirimoya Healthy Food Station, Calle Iglesia 3 (Los Bolichesin alueella). Kasvisruokaa ja paljon vaihtoehtoja myös vegaaneille ja gluteenittomille. Hyviä itsepuristettuja mehuja ja maukkaat kasvisruuat. Jopa puolisoni, vannoutunut lihansyöjä, tykkäsi ruuista. Olen käynyt monta kertaa lounaalla ja tykkään heidän terveellisistä luomuruuistaan. On vähän piilossa poikkikadulla ja tosi pieni paikka. En tiedä onko iltaisin auki (aina käynyt lounaalla).

   La galeria Gastromercado, Calle de España nº 5 y Calle Miguel de Cervantes nº 8 y 10, Fugen keskustassa. Tykkään konseptista, että voit ostaa vaikka jokaisesta pisteestä jotain pientä tapasta ja juomia ja kerääntyä porukalla yhden pöydän ääreen syömään. Löysin tämän puolivahingossa vuosi sitten ja nytkin tuli käytyä ja maisteltua eri annoksia ja viinejä. Kiva vaihtoehto esim. lounaalle.

   La Leona, Plaza de San Rafael (Los Bolichesin alueella). Suomi -omisteinen (Koskisen Sedu häärää nykyään taustalla yhtenä omistajana). Vasta avattu uusien omistajien toimesta ja ainakin meidän tonnikala-annokset olivat erittäin maukkaat. En olisi alkuun halunnut mennä suomitaustan takia, mutta onneksi menimme, ruoka oli erittäin hyvää, hyvät viinit ja meistä pidettiin erinomaisen hyvää huolta.Söimme illallisen. Vanhohen omistajien aikaan en ollut käynyt, joten aikaisemmasta en tiedä millainen ollut.

   Tässä nyt ainakin muutama vinkki, toivottavasti olisi sellaisia, mitä et ole aikaisemmin testannut 🙂 .

   Ja tule kertomaan jos vierailit pääsiäisen aikaan noissa, tai ovat ennestään tuttuja, että mitä tykkäät/tykkäsit 🙂 .

   Mukavaa viikonloppua J!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.