(Asu)kuvia Alorasta

marin_silmin-5324

marin_silmin-5329

Aloran pikkukylä oli Espanjan reissumme yksi yllättäjistä. Puoliso sinne halusi ja kun sinne pääsi erittäin helposti Fuengirolasta lähijunalla, päätimme viettää siellä yhden päivän. Lähijunalla, joka kulkee väliä Malaga-Fuengirola, pääsee kätevästi myös Aloraan, kun Fuengirolan suunnasta mennessä vaihtaa C2 linjalle Victoria Kentin asemalla, tai Malagasta mennessä ottaa suoraan C2 linjan Aloraan. Alora on C2 linjan päätepysäkki. Matka kesti Fugesta n. 45 minuuttia ja maksoi hurjat 2,70 euroa.

marin_silmin-5318

marin_silmin-5331

marin_silmin-5336

Itse kylä on pieni ja sympaattinen kukkulalla oleva perinteisen oloinen valkoinen espanjalaiskylä. Kukot kiekuivat, koirat juoksentelivat ja aurinko paistoi kun kipusimme juna-asemalta ”oikoreittiä” kukkulan laelle. Bussillakin olisi kukkulalle päässyt, mutta me päätimme reippailla ylös, arabi linnalle asti. Kannattaa kyllä varautua, että nousu on melkoinen, varsinkin hellesäällä, jos joskus haluaa Alorassa käydä katsomassa millainen kylä oikein on ja päättää meidän tavoin kivuta ylös kävellen. Eksyä siellä ei oikein pysty, on se sen verran pieni.

marin_silmin-5339

marin_silmin-5364

marin_silmin-5368

marin_silmin-5344

marin_silmin-5373

marin_silmin-5376

Arabilinnalla olimme ainoat turistit, siellä oli lisäksemme kaksi paikallista miestä keräämässä sitruunoita ja heidän koiransa leikkivät pitkin linnan tiluksia. Saimme siis tosiaankin olla rauhassa. Linnan kiertelyn jälkeen laskeuduimme kylän keskustaan aukiolle syömään tapaksia ja nauttimaan aurinkoisesta päivästä. Meidän lisäksi taisi olla yksi vanhempi turistipariskunta ja loput olivat paikallisia. Kahdelta alkoi sitten siesta ja koko kylä muutamaa tapasbaaria lukuunottamatta sulki ovensa. Mekin suuntasimme sitten pikkuhiljaa kylään johtavaa ”päätietä” alas takaisin junalle, katselimme matkalla kun lapset pääsivät koulusta ja suuntasimme lopuksi kotia kohti.

marin_silmin-5358

marin_silmin-5333

marin_silmin-5380

marin_silmin-5377

marin_silmin-5398

Jos olet Aurinkorannikon suunnalla, niin suosittelen kyllä Alorassa käyntiä. Me ihastuimme tuohon hieman uinuvaan ja tunnelmalliseen pikkukylään, jossa tuntui aito espanjalainen elämä ja kiireen tuntu hävisi heti kylään saavuttua. Arabilinnan lisäksi me emme kiertäneet muita nähtävyyksiä, en tiedä edes olisiko sellaisia, mutta kylä itsessään oli kaunis. Turistiaikaan en osaa sanoa kuinka paljon turisteja siellä käy, mutta nyt oli ainakin todella rauhallista. Englanninkielen taso oli olematon, onneksi puolisoni espanja on edes kohtuullinen, niin pärjäsimme ja saimme ruuat ja juomat tilattua.

marin_silmin-5352

neuletakki ja farkut Zara / trikoopaita By Malene Birger / tennarit Chanel / laukku Hermès / aurinkolasit Prada

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.