Vinkkejä (ale)shoppailuun

Sain ihanalta lukijaltani pyynnön (tai itseasiassa ihan puhelinsoiton) listata laadukkaita merkkejä mitä alesta kytätä ja linkata niitä, jotta tietäisi mitä etsiä nyt alejen aikaan.  Kiitos J, mielelläni tartun tähän haasteeseen ja pahoitteluni  poissaolevasta puhelusta, nieluni on kamalan kipeä. Mutta koska tässä ei puhetta tarvitse, niin eikun vinkkien kimppuun.

Aloitetaan neuleista. Suosin siis yleensä kashmirvillaneuleita sekä muita, pehmoisia materiaaleja olevia neuleita. Ihoni on herkkä, joten mitään raastinrautaneuletta en suostu pukemaan päälleni. Esimerkiksi kotimaisella Arela -merkillä on kivoja ja laadukkaita neuleita ja kashmirtuotteita. Minun ensimmäiset Arelan neuleet ovat ainakin 7 vuoden takaa ja edelleen hyviä. Toivottavasti laatu on kestänyt edelleen hyvänä.

Esim. tämä Arelan neule näyttää ihanalta ja on vielä alessa (kuva Arelan sivulta):

arela_aw15_judy_cashmere_turtleneck_sweater_avoriaz_brown_e5cf55ce-34d1-4180-ad13-e548221d3baf_2048x2048
Judy sweater – Arela

Lisäksi seuraavilla merkeillä on ollut hyvälaatuisia (kashmir)neuleita minun makuun: Vince, J.Crew, Diane von Furstenberg ja esim. Acne (mutta ei Raya neuletakki, liian raastava materiaali minun makuun). Kaikki nuo merkit löytyy esim. Outnet.com :sta mikä on hehkuttamani Net-a-Porterin outlet verkkokauppa. Sieltä löytyy aika-ajoin todellisia löytöjä (kuten myös NAPsta). Myös kotimainen Uhana kannattaa tsekata neuleiden osalta (tosin aleista en tiedä). Heidän tuotteiden saatavuus on haasteellinen, mutta esim. oman neulemekon kauppani hoidin tyttöjen kanssa sähköpostilla. Vaasassa myös Avocas -niminen liike Rewelissä myy Uhanan tuotteita. Ja kotimainen Balmuir, rakastan heidän ponchoja ja viittoja.

Nostan myös Samsoe&Samsoe merkin esille, sillä heidän neuleiden materiaalit ovat olleet minun makuun erityisen paljon ja hinta-laatusuhde hyvä! Merkillä on verkkokaupassaan nyt ale meneillään, ja sitä myy Vaasassa Minun / Min putiikki ja tytöillä oli ainakin vielä jouluviikolla ihania kashmirherkkuja jäljellä. Esim. tämä kashmirneule löytyy nyt alesta (kuva Samsoen sivulta):

samsoeuusi
Clairville neule Samsoe

Ja olen ostanut kashmirtuotteita myös esim. Zarasta (verkkokauppa toimittaa Suomeen), Ellokselta ja Cosilta (verkkokauppa toimittaa Suomeen ja minusta Cosilla on todella kivasti leikattuja vaatteita ja hyvä hinta-laatusuhde!) ja ovat pelittäneet ihan hyvin. Ja itse asiassa se syksyllä ostamani Lidlin kashmirneule on pelittänyt loistavasti. Käytetty lähes joka päivä kotona, töissä, mökillä ja erittäin hyvässä kunnossa edelleen, lähes kokonaan ilman nyppyjä.

Se onkin hyvä muistuttaa, että kashmirtuotteisiin tulee herkästi nyppyjä pintaan (kuuluu asiaan) ja sitä tulee huoltaa hellästi ja esim. kashmirkammalla harjata nypyt pois. Eli nypyt eivät kerro tuotteen huonosta laadusta, mutta saattavat tietämättömiä harmittaa kovasti. Lisäksi tuuletus on hyvä kashmirtuotteille.

Minulla onkin mottona, että ostan mieluummin yhden hyvän neuleen kuin kymmenen kamalaa muovista keinokuituhärpäkettä. Tuotteen materiaalit kannattaa aina tsekata läpi tarkalla syynillä. Ja jos keinokuitumateriaaleja on enemmän kuin aitoja, ei minusta sellaisia saisi edes neuleina mainostaa, kuka nyt ”muovituotteita” neuleina pitää!?

Siirrytään housuihin. Farkkuja käytän nykyään huonosti, mutta minulla on Acnen, D&G:n, Superfinen ja Tiger of Swedenin farkuista hyviä kokemuksia. Joten tsekkaisin ainakin ne, jos olisin farkkuja vailla. Alla oleva kuva Acnen sivuilta.

acnefarkut
Skin 5 black – Acne

Nahkahousuja ja suoria housuja käytän eniten ja nahkiksissa ehdottomasti lempparini on Michael Korsin maailman pehmeimmät (ja kuminauhavyötäröllä) olevat nahkahousuni. Ostin ne vuosi sitten NAP:n alesta ja niitä on käytetty vuoden aikana erittäin paljon ja hyvin pelittää edelleen. Lisäksi by Malene Birgerin nahkikset ovat hyvät, kuten myös merkin suorat housut, niitä käytän paljon. Suorista housuista suosin myös Hugo Bossia (mitä esim. Stockmann myy) ja Filippa K:ta.

Kengistä liputan nykyään paljon Terhi Pölkin nimeen. Laadukkaita ja kestäviä nahkakenkiä. Verkkokaupassa on alkanut ale ja kenkiä löytyy Vaasasta myös Minun / Min putiikilta. Minulla on Pölkin kenkiä ainakin 5 paria ja erittäin hyviä kaikki. Lisäksi myös kotimaisuus plussaa ja ekologisuus. Nämä ostaisin, jos olisin uusia vailla (kuva Pölkin sivulta):

chukka.black.1_grande.jpg
Chukka – Terhi Pölkki

Niin, ja Samsoelta olen ostanut muutamia kenkiäkin ja kaikki ovat olleet oikein hyviä valintoja. Tosin koot ovat hieman vaihdelleet, mutta ne olen kaikki ostanut Minun / Min:in tytöiltä, niin olen voinut testata eri kokoja. Lisäksi Whyredin kenkiä olen käyttänyt jonkun verran ja Primebootseja (linkki Nellyn verkkokauppaan).

Laukuista tsekkaisin ”luksusmerkkien” lisäksi Väskan laukut. Väskan laukkujen muotokieli puhuttelee minua kovasti ja muutamia laukkuja heiltä minulla onkin. Tämä on aika ihana (kuva Väskän sivulta):

hobo-vt_-bla_-1-lr_-800x800
Suri – Väska

Ja jos olet laadukasta kashmirhuivia vailla, niin kashmirsilkki.com auttaa siinä pulmassa. Minulla on useampi huivi Kirsiltä ja kaikki yhtä priimaa. Tämä on nykyinen suosikkini (huivi saatu blogin kautta):

marin_silmin-4272

Eli summasummarum: vaikka alennusmyynnit ovatkin alkaneet, niin malta mielesi ja mieti mitä olet oikeasti vailla. Katso lisäksi materiaalilaput/tiedot läpi, että saat varmasti vastinetta rahoillesi. Ja jos haluat olla erittäin kova tarjoushaukka (niin kuin minä), joten kun sinulla on tuote tiedossa minkä haluat, niin googlaa se varmuuden vuoksi ja tsekkaa useampi paikka (jos siis myydään useassa eri paikassa) ja tsekkaa mistä saat parhaaseen hintaan. Tai sitten menet kivijalkaputiikkiin, jossa on lempimerkkisi ja pääset samalla reissulla hipelöimään materiaalit läpi ja sovittamaan koot. Minä odotan ensi viikon kotiin paluuta ja käyntiä Minun / Min liikkeellä.

Postauksessa on useampi linkki joko suoraan tuotteeseen tai verkkokauppaan tuotteiden löytämisen helpottamiseksi. Yksikään linkki ei ole kaupallinen affiliate -linkki.

Toivottavasti postauksesta on sinulle hyötyä alennusmyyntien pyörteissä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.