Drink your greens

marin_silmin-0022-3

marin_silmin-0014-2

Aloitetaan uusi viikko terveellisesti vihersmoothien merkeissä.

Olen nimittäin melkoinen vihersmoothieiden suurkuluttaja. Jo vuosien ajan ne ovat kuuluneet osaksi ruokavaliotani, koska ne ovat kätevä tapa lisätä vihreitä ruokavaliossa. En saisi syömällä alas niin paljon terveellisiä juttuja kuin smoothiehin laittamalla. Teen niitä lähestulkoon päivittäin ja varsinkin keväisin ja syksyisin elimistöni oikein huutaa kaikkea vihreää.

marin_silmin-0001-3

marin_silmin-3388

Vaihtelen smoothien sisältöä melkein joka kerta sillä periaatteella, että laitetaan mitä sattuu kaapista löytymään ja katsotaan mitä tulee. Yleensä juon ne aina, vaikkei ne olisikaan mikään suuri makuelämys. Toisaalta, olen jo niin tottunut niiden makuun, että harva vihersmoothie maistuu suuhuni pahalta.

marin_silmin-3385

marin_silmin-3386

Smoothiepohjaan laitan yleensä aina banaanin, koska se tuo siihen sopivasti makeutta eikä muuta makeutusta tarvita. Mutta jos banaaneja ei satu olemaan, niin sitten jotain muuta, esim. omenaa, päärynää tai mitä nyt sattuu kotoa löytymään. Lisäksi pohjaan tulee aina pinaattia ja/tai lehtikaalta ja myös kuivattua nokkosta sekä spiruliinaa tai chlorellaa sekä kookosöljyä. Ja mielellään suurinosa luomulaatuisina.

Tämänkertaiseen vihersmoothieen tuli:

1 banaani
1 kiiwi
n. 10 cm palanen kurkkua
kourallinen babypinaattia
1 tl kuivattua nokkosta
1 tl kuivattua voikukkaa
1 tl spiruliinaa
1 rkl kookosmannaa (kookosöljy oli loppu)
minttua
kurkumaa
ripaus laadukasta suolaa
jääkylmää vettä

Ja sitten eikun blenderiin ja tasaiseksi. Siitä lasiin ja suuhun. Joskus tosin laiskuuttani juon sen suoraan blenderin kupista, jos en jaksa kaataa erilliseen lasiin. Annoksesta tulee yksi iso annos tai kaksi pientä.

 marin_silmin-0004-2

marin_silmin-3391

Onko vihersmoothiet osa sinun ruokavaliotasi? Mikä on suosikki reseptisi?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.