Sinisen paluu

marin_silmin-3266

marin_silmin-3239

Sininen on hiipinyt elämääni takaisin hieman salakavalasti. Tosin, tällä kertaa onneksi ainoastaan vaatteisiin, mutta en oikein tiedä vielä onko se hyvä asia.

Aikoinaan, kun muutin ensimmäiseen omaan kotiin 18 -kesäisenä, sisustin kotini todella siniseksi. Oli sinistä sohvaa, päiväpeittoa, verhoa, mattoa, koriste-esineitä sekä keittiönpöydän tuolin istuinosat oli päällystetty sinisellä. Luojan kiitos seinät sentään pysyivät valkoisena, vai mikälie kukkatapetti yksiössäni olikaan. Kun sitä sinisyyttä katseli jokusen vuoden, huomasin saaneeni yliannostuksen koko väriä kohtaan ja niin kaikki sininen lähti sekä kodista että vaatehuoneesta. Ainoastaan siniset farkut jäivät, kunnes jossain kohtaa hylkäsin nekin – liiallisen sinisyyden takia.

marin_silmin-3258

marin_silmin-3263

Meni vuosia, etten voinut sietää tuota väriä ja tosiaankin jopa ne siniset farkut olivat liikaa. Kunnes sitten lähiaikoina, itse asiassa viime vuodesta lähtien, olen jälleen alkanut sietää sinistä, vaatteissa. En usko, että enää ikinä tulen sisustamaan sinistä kotia. Jopa kesämökillä sininen tuntuu vieraalta. Mutta ei nyt mennä silti vannomaan, tiedä vielä miten se mieli muuttuu.

marin_silmin-3236

marin_silmin-3223

Mutta joka tapauksessa, sininen on alkanut tuntua jossain määrin taas hyvältä väriltä ihoani vasten, vaikka siihen taitaakin jonkunlainen viha-rakkaussuhde olla. Kuvissa näkyvä laukkuni, Hermèsin Evelyne, taisi olla tuon sinisen värin viestintuoja ja nykyään aika-ajoin puen päälleni jotain sinistä, tänään jopa aika paljon. Yleensä sinisen sävyiset asiat asuissani ovat asusteita: huiveja, laukkuja tai hanskat. Harvoin käytän edelleenkään mitään sinisiä vaatteita, paitsi sinisiä farkkuja joskus.

Tänään kuitenkin yllätin itsenikin pukemalla päälleni tummansinisen neuleen mustien nahkahousujen kaveriksi. Kaulaan pujotin vielä Hermèsin sinisen kissahuivini, olalle sinisen Hermèsin laukun ja käsiä suojaamaan siniset hanskat. Ja tykkäsin asusta. Mielestäni se ei ollut liian rauhaton tai liian sininen, koska muuten musta asuni tasapainotti sitä kivasti.

marin_silmin-3245

marin_silmin-3255

neule Designer Remix / nahkahousut Michael Kors / takki Samsoe & Samsoe / huivi ja laukku Hermès / pipo Balmuir / aurinkolasit Prada / tennarit Chanel / hanskat Randers Handsker

Saa nähdä heittäydynkö lähiaikoina aivan villiksi ja puen päälleni jotain pinkkiä… En jaksa uskoa, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Varsinkin kun katsoo vanhoja valokuvia, jossa eräällä reissullamme 11 vuotta sitten olen pukeutunut päästä varpaisiin pinkkiin. Vapaaehtoisesti. Huh.

Käytätkö sinä sinisiä vaatteita? Entä ylipäätään, käytätkö värikkäitä vaatteita?

 

 

4 kommenttia artikkeliin ”Sinisen paluu

 1. Kotiani en sinisellä sisusta, mutta vaatekaappini on hyvinkin sinisävyinen. Tuota laukkua ihailen aina pinterestin kuvissa, sen kelpuuttaisin missä värissä vaan, on se niin yksinkertaisen kaunis. Oletko omasi tilannut jostakin?

  Tykkää

  1. Hei Sarppa!

   Oma Evelyneni on ostettu second handina, se on vuodelta -94, laukkuvanhus jo. Aika usein Hermesin verkkokaupasta olen bongaillut ko. laukkua myynnistä, tosin kausiväreissä. Ja liikkeissä ollut usein tarjolla, tai sitten minulla on ollut tuuria matkassa.

   Voin kyllä suositella laukkua, se on mahtava arjen kaveri.

   Mukavaa sunnuntaita Sarppa!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.