Matka maakuntaan: Juurella & Kyrö Distillery Company

img_20161029_184415

img_20161029_181029

Olemme varmasti kaikki kuulleet Kyrö Distillery Companysta? Ja monille saattaa olla myös firman ginikin tuttu, voittihan tuo viime vuonna maailman parhaan ginin palkinnon.

Olen päässyt kuulemaan nyt pariin otteeseen Kyrö Distillery Companyn tarinan, viimeksi eilen lauantaina kun heidän tiloissaan järjestettiin yhteistyössä seinäjokilaisen ravintolan, Juurella, kanssa Matka Maakuntaan -ruokakiertue. Olin varannut minulle ja puolisolleni paikat mukaan tislaamokierrokselle, sekä neljän ruokalajin dinnerille, hääpäivälahjaksi.

img_20161029_184647

En halua spoilata kaikilla yksityiskohdilla Kyrö Distilleryn poikien tarinaa, jos olette joskus menossa käymään tislaamossa kierroksella (suosittelen!), mutta on uskomatonta, miten viiden kaveruksen viskinhuuruisen saunaillan päähänpistosta syntyy aikamoinen menestystarina. Menestystarina, jossa alussa kaveruksilla oli ainoastaan taito juoda viskiä, muttei mitään käsitystä siitä miten sitä viskiä valmistetaan. Ja koska rahavirtaa piti saada ennen kuin ensimmäiset viskit ovat valmiina kolmen vuoden kuluttua aloituksesta, nuo kaverukset päättivät rueta tekemään giniä siinä rinnalla, koska se valmistuu nopeasti. Niin, ja onnistuivat tekemään sitten vielä maailman parhaan ginin. Ja siitä alkoikin melkoinen menestystarina, jolle toivottavasti ei näy ihan heti loppua.

img_20161029_190542
Etiketit kiinnitettiin pulloihin alussa käsityönä tämän puukehikon avustuksella. Nykyisellä tuotantovauhdilla ei enää ihan onnistu.

img_20161029_183302

Nämä ovat juuri niitä tarinoita, joista minä innostun valtavasti, arvostan suunnattomasti ja saan energiaa omiin tekemisiini valtavan paljon. Sitä että uskotaan omaan juttuun, vaikka se varmasti ulkopuolisten mielestä on silkkaa hulluutta ja tehdään sitten paljon työtä sen oman vision ja päämäärän eteen. Ja kun asioita on tehty sydämellä, rakkaudella, kovalla työllä ja ehkä ripauksella onneakin, syntyy tällaisia menestystarinoita. Lisäksi pojat ovat vielä osanneet brändätä juttunsa loistavasti. Tarinoitahan me ihmiset rakastetaan ja siitä syystä tämäkin tarina on niin väkevä, koska se herättää tunteita.

Tislaamokierroksen jälkeen oli aika illan menun, josta vastasi siis Juurella ravintola Seinäjoelta. Ravintola ei ollut minulle entuudestaan tuttu, mutta jatkossa aion kyllä käydä siellä aivan varmasti. Niin hyvä ja onnistunut oli eilinen menumme. Raaka-aineet ruokiin tulivat Pohjanmaalta, paikallisilta toimijoilta ja menu oli seuraavanlainen:

Keittiön tervehdys:
Särkikeitto

Nam! Vaikka särkeä pidetäänkin roskakalana ja moni vähän arasteli keittoa sen tullessa pöytään, oli se kuitenkin erittäin maukas.

img_20161029_193126

Epakset -makuja täältä:
Haukea, hevosta ja härkää

Tämä annos oli puolisoni suosikki ja itsekin tykkäsin siitä valtavasti. Pihlajanmarjat olivat hevosen kanssa erittäin maistuvat ja hauki erittäin hyvä. Annoksessa oli myös jäkälää, nam.

img_20161029_193546

Lammasta, omenaa ja Kyrön ruista

Pääruoka oli taas minun suosikki. Lampaan sisäfile ja pyöreä lammaskroketti olivat taivaallisen hyviä. Minä en toki voinut ruista maistaa, vaan sain annokseni kylkeen rosmariiniperunoita, jotka nekin olivat aivan ihania.

img_20161029_200349

Jukolan Cheddaria ja suppilovahveroita

Annos tuli kauniisti puisella levyllä ja oli niin valtavan kaunis etten olisi malttanut edes syödä sitä. Oikein maukas.

img_20161029_204005

Jogurttia, valkosuklaata ja tyrniä

Jälkiruoka oli myös erittäin onnistunut ja tyrnigeeli oli niin herkullisen kirpeää, että olisin voinut syödä sitä pelkästään. Muille annoksessa oli lakritsaa myös, mutta minun keliakian vuoksi annos tarjoiltiin suklaaraidan kera.

img_20161029_210510

Ruokien kanssa tarjoillut viinit olivat puolisoni mukaan myös onnistuneet ja sopivat ruokiin hyvin. Itse olin kuskina, joten tislaamokierroksesta vastannut ja ravintolapäällikkönä toiminut Tonto teki minulle maukkaan alkoholittoman juoman. Ja itse ravintolamiljöö oli näin kaunis ja rakastuin noihin lamppuihin todella paljon. Sopisi hyvin meillekin kotiin.

img_20161029_175857-1

img_20161029_175919

Kuvat otettu kännykällä, joten valitettavasti etenkin ravintolan hämärässä otetut kuvat ovat huonolaatuisia, mutta kyllä näistä selvää saa.

Tislaamon yhteydessä toimiva baari on auki jokaisen kuukauden ensimmäisenä lauantaina klo 18.00 alkaen. Tislaamokierros klo 18.30.  Illallistarjoilu (vähintään 10 hengen ryhmille) tällä hetkellä on ainoastaan yksityistilaisuuksissa. Tällöinkin menusta vastaa ravintola Juurella.

Kiitos ravintola Juurella ja Kyrö Distillery Company erittäin mukavasta ja maukkaasta lauantai-illasta. Ensi kerralla joku muu kuskiksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.