Dubai vinkki: ravintola at.mosphere

marin_silmin-0074-2

marin_silmin-0069-2

Lupasin edellisessä postauksessa antavani teille yhden Dubai ravintola -vinkin, joten tässä hurjan kuvamäärän saattelemana sellainen ilmoille.

Viime lauantaina halusimme ystäväni kanssa viettää oikein perinteisen turistipäivän ja halusimme päästä Burj Khalifaan ihailemaan maisemia (kerroinko että minulla on korkean paikan kammo…) sekä shoppailemaan Dubai Mallille ja näkemään suihkulähdeshown, mikä sijaitsee Dubai Mallin yhteydessä.

marin_silmin-0083-2

marin_silmin-0087-4

Onneksemme olimme ottaneet aiheen puheeksi edellisenä iltana Dubaissa asuvan ystävämme kanssa ja sillä sekunnilla hän järjesti meille pöytävarauksen AT.MOSPHERE nimiseen ravintolaan, joka sijaitsee Burj Khalifassa, 122. kerroksessa. Näin välttäisimme pahimmat turistiruuhkat pelkästään Burj Khalifan turisteille tarkoitetuilla näköalatasanteilla ja saisimme nauttia upean teehetken.

marin_silmin-0084-2

Mallilla kiertelyn jälkeen satuimme juuri parahiksi paikalle kun suihkulähdeshow alkoi ja ihastelimme sitä ja sen jälkeen kävelimme ruokailemaan kovassa helteessä ja auringonpaisteessa. Ravintolaan mennään hotelli Armanin kautta, mikä sijaitsee Burj Khalifan ”takana” Dubai Mallista katsottuna. Kävelylenkki ei ole pitkä, 10-15 minuuttia, mutta ymmärrän kyllä miksi moni valitsee taksin kävelyn sijaan, sillä kuumuus oli melkoinen.

marin_silmin-0171

marin_silmin-0108-3

Kun sitten hotelli Armanista meidät ohjattiin oikeaan hissiin ja pääsimme 123. kerrokseen oli vastassa melkoisen näyttävä näky kun koko Dubai aukesi korkeuksista. Vähän aikaa piti minun ottaa happea, jotta uskalsin laskeutua portaat kerrosta alemmaksi kohti ravintolaa.

Meidät ohjattiin loungen puolelle, jossa varattuna odotti ikkunan viereinen pöytä. Ja voi huh huh missä näkymissä saimmekaan istua.

marin_silmin-0117-4

marin_silmin-0118-2

marin_silmin-0119

marin_silmin-0161-2

Valitsimme listalta koko setin, eli luxurious menun ja lisäsimme siihen mukaan vielä pullon shampanjaa. Tarjoilijaksemme saimme aivan ihastuttavan nuoren pojan, jonka kanssa oli todella mukava rupatella, hän teki visiitistämme vieläkin mieleenpainuvamman.

Alkuun meille tarjoiltiin makea alkupala, jossa oli marjoja ja kermaa ja mukana lehtikultaa, tottakai!

marin_silmin-0130-3

marin_silmin-0127-2

Tämän jälkeen saimme maistella pieniä sormisyötäviä sandwicheja ja muita makupaloja. Olimme ilmoittaneet etukäteen minun gluteenittomuudesta ja se täytyykin ehdottomasti varauksen yhteydessä ilmoittaa (tai mikä tahansa muu ruoka-aineallergia) jotta keittiö ennättää reagoida siihen ja näin minäkin sain nauttia myös maukkaista herkuista.

Listalta sai lisäksi tilata alkoholittomia mehujuomia niin paljon kuin halusi ja testasimme monta erilaista juomaa ja kaikki olivat todella maukkaita ja raikkaita.

marin_silmin-0143-3

Pääruuaksi otimme rapuja ja nekin olivat suussa sulavan herkullisia. Joka kerta melkein unohdin kuvata annoksen, koska oli kiire päästä maistelemaan. Onneksi ystäväni jaksoi muistuttaa joka kerta ruuan tultua pöytään, että ota kuva, ja minä laskin suupalat kiltisti käsistäni ja kuvasin.

marin_silmin-0145

Ennen jälkiruuan tuloa valitsimme todella kattavalta listalta mitä teetä haluamme juoda jälkiruokiemme kanssa (hirveän vaikea oli päättää!) ja kun jälkiruuan ja varsinaisen teehetken aika koitti, niin kyllä meillä Suomitytöillä meinasi loksahtaa suu auki, kun pöytään kannettiin kaksi ”hyllyllistä” makeaa. Kummallekin omansa, koska minun tarjottavat olivat gluteenittomia. Harvoin jätän ruokaa syömättä, mutta sitä makean määrää en pystynyt kaikkea syömään, onneksi sentään minulla oli yksi ”hylly” tuoreita hedelmiä…

marin_silmin-0147-2

marin_silmin-0151

marin_silmin-0149-3

Lopuksi vielä kahvit ja viimeiset shampanjat ja oli aika jättää tuo upea paikka taakseen. Ruoka oli erinomaista, maisemat huikeat, ravintolan miljöö sanoinkuvaamattoman upea ja saksofoni soi upeasti taustalla. Suosittelen ehdottomasti käymään ravintolassa ja testaamaan tuota luxurious menua. Myös pelkän jälkiruokasetin voi tilata ilman suolaisia. Shampanjan kanssa setille taisi tulla hintaa 650 AED/hlö, eli jotakuinkin 150-160 euroa. Ja oli jokaisen euron arvoinen!

marin_silmin-0167-3

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.