Cosmetic bag

Marin_silmin-1777

Sain viestin eräältä ihanalta lukijalta, jossa hän pyysi postausta arjen meikkituotteista mitä käytän. Vastasinkin hänelle pilke silmäkulmassa, että toki voin tämän postauksen toteuttaa, mutta hänen tulee varautua suureen kuvatulvaan, koska tuotteita on niin julmetun suuri määrä, mitä aamuisin läträän naamaani ;). Minua nauratti kovasti kun mietin, kuinka tekisin aiheesta oman postauksen ja vielä aamulla kuvatessa hihittelin olohuoneessa yksikseni, koska noh, nythän te näette.

Marin_silmin-1782

Ihan hirveästi ei ole nimittäin mitä esitellä, mutta muutama sitäkin parempi tuote, joten mielelläni niistä vinkkaan muillekin. Jätin näistä kuvista nyt suosiolla pois kasvorasvat ym. koska niistä on tulossa ensi viikolla (toivottavasti silloin valmis) oma postauksensa ja voiteita ym. minulla on oikeasti paljon, kun taas meikkejä ihan vain muutama.

Marin_silmin-1776

Muutama sananen alkuun meikkaamisestani. Haluan, että ihoa kosketuksessa olevat tuotteet ovat luonnonkosmetiikkaa, ja mahdollisimman vähän mitään myrkkyjä sisältäviä. Kaikki tuotteet eivät sitä itselläni ole, mutta pikkuhiljaa etsin korvaavia tuotteita normikosmetiikan rinnalle. Lisäksi arvostan mahdollisimman luonnollista lopputulosta ja sanottakoon vielä sen verran, että olen todella laiska meikkaaja. Odotan innolla sitä päivää, että joku keksii sellaisen ”meikkinaamarin”, joka aamulla painetaan kasvoille ja meikki siirtyy iholle. Se olisi minun juttu! Luonnonkosmetiikkana vielä, kiitos.

Lisäksi kammoksun ripsipidennyksiä. Minulla oli ripsipidennykset, aikaa ennen viisastumista, monta vuotta ja allergisoiduin ripsiliimalle todella pahasti. Oli typerää alun alkaenkaan käyttää herkille silmille niitä ja onneksi lääkäri sai taottua järkeä päähäni ja lopetin niiden käytön. Ja nyt kun katson vanhoja kuvia ne päässä, niin olivathan ne ihan kamalat, niin muovimaisen näköiset ja ihan hirveät, vaikka hillityt mukamas olivatkin. Mielestäni todella harvalla naisella ripsipidennykset on oikeasti ”luonnollisen kauniit”, yleensä ne ovat vähän ”muovimaisen” näköiset, mutta mikäpä minä olen tällä naamalla ketään ”arvostelemaan”, jokainen tyylillään.

Marin_silmin-1787

Ehdoton suosikkini ”meikkivoiteeksi” on tuo Flown mineraalimeikkipuuteri. Se on Suomessa valmistettu ja siinä on juuri minun iholle sopiva sävy (käytän Vanilla sävyä kesäisin ”ruskettuneena”). Tuote ei tahmaa, ei tuki ihohuokosia ja hengittää, eikä jätä sellaista kamalaa ”sotamaali” ilmettä tai fiilistä. Kasvojakin voi koskettaa ilman että käsiin jää paksua kerrosta väriä. Tuote on myös ecocert -sertifioitu. En siis käytä mitään primereitä, peitevoiteita tai muuta tuon Flown kanssa, vaan laitan sen kasvorasvan päälle ja siinä on minun meikkipohja. Aikaa menee n. 1 minuutti.

Siihen sitten poskipuna, joka tällä kertaa on tuo benecosin poskipuna, mutta sitä en kyllä suosittele ostamaan. Se on ollut minulla vasta kuukauden ja kuluu todella nopeasti. Edellinen, Lancomen poskipuna kesti 4 vuotta. Sitten heitin sen menemään, kun ajattelin, että se on jo aika vanhaa… Tähän kuluu 1 minuutti, ehkä vähän alle.

Kulmiin Lumenen kulmageeliä, josta tykkään todella paljon ja ripsiin benecosin ripsaria, jota sitäkään en suosittele vaikka luonnonmukaista onkin. Se nimittäin haisee kamalalle ja saa herkät silmäni kirvelemään, joten täytynee etsiä sen tilalle joku toinen luonnonkosmetiikka ripsari. Tähän kuluu 1 minuutti.

Sitten joko huulirasvaa tai huulipunaa, johon menee aikaa ehkä 15 sekuntia ja arkimeikkini on valmis, alle 5 minuutissa. Huulipunista tykkään paljon ja niitä on myös paljon, sekä luonnonkosmetiikkana, että normina. Parasta huvia onkin alejen aikaan bongailla kivoja huulipunasävyjä alelaareista .

Marin_silmin-1789

Hajuvesistä tykkään myös paljon, vaikka olenkin kovin tuoksuherkkä ja niitä on minulla paljon. Suosikkejani on Hermèsin tuoksut  (vaikka aika vahvoja ovatkin) sekä nyt niidenkin eteen kiilannut Jo Malonen ihana, ihana tuoksu Mimosa & Cardamom. Prahan reissun yhteydessä kävin sitä hakemassa Helsinki-Vantaalta ISON putelin.

Marin_silmin-1792

Ja siinäpä ne kosmetiikat sitten onkin. Ja joskus jos oikein haluan panostaa, niin rajaan silmät macin ”kakkumaisella” rajausgeelillä, mutta sekin kerkeää kuivua aina, koska käytän sitä niin harvoin. Ja jos oikein juhliin panostan, niin saatan laittaa jopa kahta luomiväriä (niitä ainoita mitkä omistan).

Minusta olisi joskus ihana päästä ammattimeikkaajan penkkiin istumaan ja katsoa millaisen naaman hän loihtisi esille oikeilla tuotteilla ja väreillä. Itsellänihän ei ole lainkaan osaamista eikä kärsivällisyyttä esim. varjostamiselle. Olen sitä kerran kokeillut katastrofaalisella lopputuloksella, jolloin puolisoni tokaisi: ”et ole tainnut koskaan olla kuvaamataidon tunnilla, jossa opetettiin valojen ja varjojen käyttöä.”

Jep, se tunti taisi jäädä välistä.

 

 

3 kommenttia artikkeliin ”Cosmetic bag

 1. Mun suosikkin on myös Mimosa & Cardamom! Laitan sitä yöksikin… ; ) Se on suloisen mausteinen ja kuitenkin kevyt. Varsinainen lempparini on kuitenkin ranskalainen brändi Annick Goutal – voisin ottaa sen kaikki tuoksut! Eau de Charlotten ostin eka kertaa jo 1998…

  Tykkää

  1. Hei Marjukka!

   Ihanaa, kun muutkin ovat löytäneet tuon Mimosa & Cardamomin. Se kyllä herättää usein paljon kehuja. Hih, minä itse asiassa kerran illalla juuri saunasta tulleena ja nukkumaan mennessä suihkuttelin tuota hajuvettä ja puoliso ihmetteli vieressä, että tarvitseeko sitä nukkumaan mennessäkin laittaa 🙂

   Annick Goutal ei ole minulle tuttu brändi, joskin kun googlasin nimen, niin tuotteiden etiketti ja pullot näyttivät tutuilta. Veikkaan, että aikoinaan on saattanut löytyä äitini hajuvesipullojen seasta 🙂

   Mukavaa sunnuntaita Marjukka!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.