Kotikaupunkimatkailua

Marin_silmin-1389

Marin_silmin-1425

Veljeni puolisoineen oli meillä koko viime viikonlopun ja koska Vaasa oli heille(kin) hieman vieras kaupunki, päätimme olla koko porukka turisteja ja suuntasimme sunnuntaina Raippaluotoon roadtripille. Lauantai-iltana tutustuimme keskustaan ja sen tarjontaan kävellen, joten sen skippasimme suosiolla ja otimme sunnuntaina auton alle ja arvoimme kuskin 😉 .

Marin_silmin-1434

Marin_silmin-1392

Marin_silmin-1433

Raippaluodossa ajoimme niin pitkälle kun vain pääsimme, Svedjehamnin kalasatamaan asti ja siitä reippailimme kävellen näköalatorni Saltkaretille. Tuolla Svedjehamnissa on myös luontopolkuja ja ajattelimme mennä joku kerta kävelemään siellä olevan pisimmän reitin, jotta voimme tutustua luontoon tarkemmin. Reittien pituudet vaihtelevat neljästä kilometristä neljääntoista ja olivat kyllä melko selkeästi merkittyjä ainakin näin nopealla vilkaisulla. Ainoa vaan, että näimme tuolla reissulla kyythonin (kyykäärme), niin se vei minulta kyllä suurimmat vaellusinnot. Täytynee lähteä kumppareilla matkaan, sitten kun sen aika on…

Marin_silmin-1394

Marin_silmin-1396

Marin_silmin-1406

Marin_silmin-1412

Marin_silmin-1413

Marin_silmin-1402

Saltkaretille kipuamisen jälkeen (104 porrasta, laskin!) iski jo vähän nälkä ja päätimme ajaa Kalle’s Inniin lounaalle, joka sijaitsee Söderuddenissa. Oli kyllä melkoisen upealla paikalla ja ihanissa puitteissa oleva paikka. Puolisoni tuosta meille kertoi, koska on siellä ennenkin käynyt ja onneksi jaksoimme ajella sinne asti.

Näin heinäkuussa se on ilmeisesti sunnuntaisin auki lounaan merkeissä ja kolmen ruokalajin lounas maksoi 29 euroa. Ruoka oli erittäin maittavaa ja pääruoaksi tarjoiltu siika ihan tajuttoman maukas, yksinkertaista ja hyvää. Eikä siinä juomassanikaan Moscow mulessa mitään vikaa ollut.

Muuten paikka on ilmeisesti tilauksesta auki ja siellä voi järjestää esim. kokouksia. Sitä kautta tämä oli tullut puolisollenikin tutuksi. Täytyykin pitää visusti tuo mielessä, jos olen joskus kokouspaikkaa vailla tai virkistyspaikkaa työporukalle. Kalle’s Innin saaristolaispöytä on kuulemma aivan loistava ja saunapuitteet upeat.

Marin_silmin-1473

Marin_silmin-1435

Marin_silmin-1437

Marin_silmin-1444

Marin_silmin-1446

Marin_silmin-1452

Marin_silmin-1467

Kyython -varoituksen jälkeen ei sitten enää naurattanutkaan. Onneksi emme nähneet yhtään iljettävää lieroa, yyh!

Marin_silmin-1471

Marin_silmin-1456

Paluumatkalla kävimme myös vielä katsomassa Strömsön, joka sijaitsee siis Västervikissä. Sisätiloihin emme jaksaneet tutustua, sillä olimme jo kaikki reissun uuvuttamia ja onhan se tullut nähtyä kyseisestä tv-sarjasta 😉 .

Tällainen kotiseutumatkailupäivä meillä oli kaikkinensa ja olipa mukava tutustua enemmän Vaasan seutuun.

Oletko sinä vieraillut kyseisissä paikoissa?

 

3 kommenttia artikkeliin ”Kotikaupunkimatkailua

  1. Raippaluoto on kyllä Vaasan parhainta aluetta. Suosittelen ehdottomasti käymään Arkenilla syömässä (http://www.cafearken.fi/), tuli viime syksynä käytyä kaverin kanssa veneilemässä siellä ja pakko päästä toiste perheen kanssa.

    Tykkää

    1. Itse asiassa tuo Arken onkin tuttu. Kävimme siellä viime kesänä appivanhempien kanssa ennen kuin olin edes muuttanut Vaasaan. Siellä oli kyllä hyvä ruoka. Täytyy käydä vielä kesän aikana. Sen lisäksi myös Jannen Saluuna on kiva paikka, siellä saa todella maukasta kalakeittoa. Se sijaitsee saaressa, eli sinne on mentävä joko omalla veneellä tai hypättävä Strampenin edestä veneen kyytiin.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.