Uumaja

Huh, mikä loppuviikko takana!

Lähdin viime perjantaina veljeni puolison kanssa Uumajaan yhdeksi yöksi pakoon muoviämpärin kansia ja niiden heittelyä (frisbeegolfia). Team fugemummot oli taas vauhdissa.

IMG_20160722_172512

IMG_20160723_095014

Uumajaan menimme Wasalinella ja matka kesti n. 4 tuntia. Lähdimme aamulaivalla, ja Uumajan päässä meillä oli koko perjantai aikaa ja lauantai aamu. Laivasta ei ole juurikaan sanottavaa, sillä me nautimme aurinkoisesta säästä kannella. Kyseessä on kuitenkin vanha (jo 80 -luvulla seilannut) laiva, joten hiemanhan se oli parhaat päivänsä nähnyt, mutta päästiin kuitenkin kohteeseen. Ja viini oli edullista! Satamasta hypättiin sitten vielä bussiin, sillä bussimatka oli vielä vajaa puolisen tuntia Uumajan keskustaan.

Itse Uumajan keskusta oli pieni, sympaattinen ja nätti. Torin ympärillä taisi olla kaikki mahdollinen ja joen varsi oli laitettu todella kauniiksi. Keskustassa oli ostoskeskus Utopia, josta löytyi perus ketjuliikkeet ja lisäksi torin ympärillä oli paljon pikku putiikkeja, niin vaate- kuin sisustusliikkeitä. Sisustusliikkeitä emme kiertäneet ollenkaan, koska team fugemummot ovat enemmän rättien perään. Ja kolusimme aika monta putiikkia, ennen kuin päätimme siirtyä katsastamaan Uumajan terassitarjonnan. Putiikeista Kii jäi parhaiten mieleeni (Kungsgatan 49), koska siellä oli todella kattava valikoima ja bongasin sieltä aivan mahtavat aurinkolasit, joita en kyllä typeryyksissäni sitten ostanut ja nyt harmittaa! Se siis kannattaa käydä tsekkaamassa, jos Uumajaan eksytte.

IMG_20160722_172405

IMG_20160722_172856

Joen rannalla oli muutama  jokilaivaterassi ja niissä oli kyllä varsin kelvollinen juomavalikoima ja ruuat näyttivät hyviltä (itse emme siinä syöneet, mutta ohi kuljetetut ruuat näyttivät todella herkullisilta). Siinä terassilla tuli ihmeteltyä ruotsalaisten naisten nuuskan käyttöä. Suomessa harvoin näkee naisten käyttävän nuuskaa, mutta iso osa terassilla olleista ruotsalaisista naisista heitti kyllä vähän väliä nuuskaa huuleen. Kaikkea sitä lomalla miettiikin.

IMG_20160722_164711

Yövyimme Stora Hotelletissa ja hotellille kyllä vahva suositus! Sitä oli kehunut työpaikan pojat ja puolisoni ja se oli kyllä todella kiva. Paljon täynnä erikoisia yksityiskohtia ja ihmeteltävää ja tykkäsin että huoneissa oli L:A Bruketin ihonhoito ja pesutuotteita. Huoneet on sisustettu eri tavoin ja meidän huone olikin melkoinen seikkailu. Jos siis Uumajaan olette suuntaamassa, niin menkää ehdottomasti Stora Hotellettiin.

IMG_20160723_092524

IMG_20160723_100503

IMG_20160723_092453

IMG_20160723_092332

Söimme illallisen hotellimme ravintolassa, Gotthards Krogissa, sillä se oli ilmeisen suosittu ravintola. Minä söin tartaria ja nieriää ja kumpikin annos oli erittäin hyvä. Varsinkin alkupalaksi syöty tartar oli todella maukas ja jos joskus vielä Uumajaan eksyn, käyn mielelläni syömässä annoksen uudestaan. Pääruoka oli myös maukas.

Jo koska tintovintoja oli nautittu aamuysistä lähtien ja kaupungilla pyörittiin koko päivä, kömmimme hotellin puhtaisiin valkoisiin lakanoihin jo ennen kymmentä illalla ja nukuimme mukavat 10 tuntia. Hotellin aamupala oli loistava ja myös ruokavammaiset (kuten minä!) oli huomioitu erittäin hyvin. Kunnon ähky päälle ja vielä aamuhörhöilyt kaupungilla ja viimeiset turistikuvat ja kotimatka saattoi alkaa Wasalinella. Ennen viittä lauantai iltapäivällä olimmekin jo takaisin Vaasassa.

IMG_20160723_094606

IMG_20160722_203844

Tuollainen yhden yön reissu oli kyllä varsin riittävä Uumajan keskustassa ja ennätti hyvin tutustua pieneen ja kauniiseen kaupunkiin. Ensi kerralla täytyy käydä sitten kitaramuseossa ja sen yhteydessä toimivassa baarissa. Saatoimme suunnitella ensi kesälle jo pienen roadtripin Ruotsin puolelle matkailuautolla. Miehet heittää frisbeegolfia, naiset shoppailee ja maistelee viiniä. Enää puuttuu se matkailuauto, joten täytyypä soittaa appivanhemmille ja pyytää oikein nätisti… Mutta jos ensin kolmen viikon päästä valloitamme neljästään Prahan.

Yksi kommentti artikkeliin ”Uumaja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.