Juhannusviikko

Marin_silmin-0962

Marin_silmin-0955

Huh, juhannusviikko.

Tuntuu, että aika on mennyt tänä vuonna ainakin kolme kertaa nopeammin kuin ennen. Yritän hädissäni takertua kiinni hetkeen ja hetkiin, painaa niitä mieleeni muistoiksi kesältä 2016, mutta tuntuu etten aina edes kestä perässä päivissäkään, saati yksittäisissä hetkissä. Muistatteko, miten lapsuudessa kesät tuntuivat aina loppumattoman pitkiltä ja aina paistoi aurinko ja koko kesä oli suuri seikkailu? Ja nyt tuntuu että mikä kesä, kun se juoksee niin lujaa ohi.

Marin_silmin-0968

Marin_silmin-0994

Juhannussuunnitelmat on onneksi pitkälti lukkoon lyötyjä, olleet jo kauan. Hyvä niin, tuntuu että jos nyt pitäisi jotain suunnitella, niin hatara pääni unohtaisi varmaan jotain todella olennaista, varmaan koko juhannuksen. Olemme mökillämme, jonne saamme vieraita. Tällä hetkellä pähkäilemme lähinnä kuinka monta kiloa valmistamme ribsejä (puolisoni resepti on ainakin Suomen paras 😉 ), mitä täytteitä tarvitsee itse tehtyihin hampurilaisiin ja mitä viinejä ostamme. Ja että mahtuuhan juomat kylmään.  Juhannuksemme kuluu siis pitkälti ruuan merkeissä ja erilaisten pelien. On varattu pelikortit, mölkky, tikkataulu, yatsi sekä aina nauruhermoja kutkuttava Rappa-kalja! Se on kyllä aivan loistava peli ja varsinkin tässä seurueessa tiedän, että tulemme tikahtumaan nauruun. Edelleen on muistissa mm. seuraavan swahilia olevan sanan selitys: ”Usiku wa  manane” joka veljeni selityksessä oli Sudanista kotoisin oleva poppamies :D.

Marin_silmin-0963

Marin_silmin-0972

Eli nykyään tämä keskikesän juhla on melko rauhallinen. Toista se oli n. 10 vuotta sitten, jolloin olimme monena juhannuksena Himos-festareilla isolla kaveriporukalla. Ihme, että säilyimme edes jollain tavalla ehjinä noilla reissuilla, eikä mitään pahempaa koskaan tapahtunut. Huh, hotellihuoneen lattiakin oli sunnuntaina aina niin likainen, että kenkien pohjat tarttui siihen kiinni. Yhtenä vuotena hyppäsin myös benji -hypyn kesken juhlien. Jalka paketissa. Ja suomensimme/savolaistimme eri biisien nimiä. Tiedättekö muuten mikä biisi on ”Millään ei oo mittään väliä”? Enää en varmaan pystyisi tuohon juhannussuoritukseen, tai olisi ainakin koko seuraava viikko varattava lepoon, oli ne niin tiukkoja reissuja.

Marin_silmin-0980

Marin_silmin-0985

Minkälainen juhannus sinulla on tiedossa? Oletko viettänyt/vietätkö juhannuksesi festareilla?

Niin, ja se biisi on tietysti Nothing Else Matters.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.