Vaatehuoneen tarinat

 

 

Marin_silmin-0410

Marin_silmin-0402

Vaatehuoneeni kätkee monta tarinaa.

Tarinoita ystävyydestä, rakkaudesta, surusta, ilosta, haikeudesta ja pettymyksistä, mutta ennen kaikkea se kertoo tarinoita elämästä, missä on sattunut ja tapahtunut paljon.

On kummallista miten paljon ihminen voi muistaa yksittäiseen vaatekappaleeseen liittyviä muistoja. Vaatteiden ostohetkestä lähtien. Muistan tarkasti suurimman osan vaatteideni ostotilanteet, kuten myös laukkujen, huivien, kenkien ja korujen. Sekä lisäksi tietyt hetket ja tilanteet, jolloin noita vaatteita on käytetty.

Marin_silmin-0382

Marin_silmin-0394

Kuvissa näkyvän Mulberryn silkkihuivin olen ostanut v. 2011 keväällä Tallinnassa pienestä putiikista. Muistan putiikin sijainnin, myyjän ja vähän surullisen tunteen mikä ostotilanteessa vallitsi. Olin reissussa isäni ja puolisoni kanssa ja perhettä oli edellisenä kesänä kohdannut suuri suru ja se oli läsnä reissussa, vaikkakin päällimmäisenä oli läsnä toivo ja usko siihen että elämä kantaa. Muistan jopa mitä minulla oli ostotilanteessa päällä.

Marin_silmin-0397

Muistan myös erään vaatteen tarinan lapsuudesta. Punaisen villapaidan, jonka etuosassa oli iso Mikki Hiiren pää. Se oli tuliainen enoltani, joka oli tuolloin ulkomailla töissä. Rakastin tuota paitaa ja olin siitä niin ylpeä. Kun menimme sinä talvena Lappiin laskettelemaan, minulla oli tuo villapaita talvitakin päällä, koska halusin, että se näkyy. Ja kun ryystin rinnettä mahallaan alas (olin siis n. 5 -vuotias ja eräs mies opetti minua laskemaan), alhaalla tärkeintä oli puhdistaa Mikki Hiiri pusero lumesta.

Marin_silmin-0436

Marin_silmin-0428

Viime syksynä, kun olin myynyt meidän toisen kodin, ja tein muuttoa Vaasaan, löysin varastosta erittäin ison pahvilaatikon, joka oli ollut siellä 8 vuotta avaamattomana. Se oli täynnä kenkiäni. Ja siinä minä istuin, keskellä taloyhtiön pihaa ja nostelin kenkäpareja laatikosta pois ja muistelin, kuinka eräät kengät oli ostettu Roomasta puolisoni kanssa meidän ensimmäiseltä yhteiseltä ulkomaanmatkalta ja niihin oli pitänyt ostaa yhteensopivat housut ja pipo. Ja kuinka eräät kengät oli Thaimaasta äidin kanssa ostettu ja sen jälkeen lähdetty juomaan drinksut. Ja kuinka yhdet kengät olivat olleet serkkuni valmistujaisjuhlissa. Ja nekin kengät olivat laatikossa jotka jalassa vein kummityttöni merirosvoristeilylle 14 vuotta sitten. Nuo tarinat veivät minut vuosikymmenien taakse ja silti, muistin ne hyvin tarkasti.

Minkälaisia tarinoita sinun vaatehuoneesi kätkee?

Marin_silmin-0398

neuletakki J. Crew / farkut D&G / huivi Mulberry / toppi äidin vanha / laukku Väska / aurinkolasit Ray Ban / kengät Terhi Pölkki

Yksi kommentti artikkeliin ”Vaatehuoneen tarinat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.