Ihonhoidosta

Marin_silmin-0361

Ihonhoito, monen naisen lempiaihe, mikä herättää keskustelua etenkin silloin kun ihon kunnon kanssa on haasteita.

Onnekseni sain nuorena melko helppohoitoisen ihon, vähän herkän, mutta muuten helpon. Muutama näppy saattoi olla siellä täällä, muttei mitään suurempaa koskaan. Pärjäsin sen kanssa hyvin, enkä koskaan pohtinut ihonhoitorutiineitani sen tarkemmin. Toki, periaatteessa hoidin ihoani ihan hyvin, puhdistin sen aamuin illoin, join paljon vettä, kävin säännölllisen epäsäännöllisesti kosmetologilla, mutta en koskaan kiinnittänyt mitään huomiota siihen millaisia tuotteita iholleni laitan. En edes silloin, kun reiluna parikymppisenä erään liikkeen meikkimyyjä totesi että kohdallani on peli menetetty, kun en ollut aloittanut silmänympärysvoiteen käyttämistä jo monta vuotta aikaisemmin (olin tuolloin muistaakseni 21 vuotias)…

Marin_silmin-0349

Sitten täytin 30 vuotta ja universumi halusi antaa minulle ikimuistoisen syntymäpäivälahjan, lahjan mitä en unohtaisi ihan heti. Ihon, mikä räjähti aivan käsiin. Olin ymmälläni, sillä mitään ongelmia ei ollut koskaan ollut enkä saanut ihoa millään kuriin. Tein kaikkeni, juoksin kosmetologeilla, syynäsin jo muutenkin tarkan ruokavalioni entistä tarkemmaksi, kokeilin kymmeniä ja kymmeniä tuotteita. Tiesin, että kyseessä on muun muassa hormonaaliset muutokset, mutta en ikikuuna päivänä osannut arvata millä mittakaavalla ne naamassani näkyisivät. Siitä alkoikin sitten vuosien mittainen ihmettely, kokeilu ja jossain määrin taistelukin paremman ihon saamiseksi ja edelleen olen sillä tiellä.

Marin_silmin-0354

Tuon taistelun tuoksinassa vaihdoin lähes kaiken kosmetiikan, ihovoiteet ja pesuaineet luonnonmukaisiksi ja se oli kohdallani myös iso askel parempaan ihoon. Luonnonkosmetiikan puolesta liputan edelleen ja valitsen nykyään hyvin tarkkaan tuotteet mitä iholleni laitan. En halua kuormittaa jo valmiiksi stressaantunutta ihoani kemikaaleilla, synteettisillä aineilla ja muulla ylimääräisellä. Kokeilemisen kautta olen löytänyt mielestäni hyvät tuotteet kesään ja talveen ja mielelläni suosittelen ystäville ja tutuille erilaisia luonnonkosmetiikkamerkkejä. Ja olen mielelläni kokeilemassa myös uusia tuotteita.

Marin_silmin-0359

Parempaan suuntaan on tultu siitä ihan alun tilanteesta, mutta edelleen iho reagoi välillä hyvin voimakkaasti stressiin, huonoon ruokavalioon ja vääränlaisiin tuotteisiin. Lisäksi tässä iässä naamassa näkyy huonosti nukutut tai juhlitut yöt. Näppyjä on edelleen, ja pystyn seuraamaan naamastani hormonikiertoani melko tarkasti. Mutta uskon, että pikkuhiljaa oikeanlaisilla valinnoilla ja ihon kunnon ”lukemisella” ihoni rauhoittuu, vaikka elämä onkin välillä melko hektistä.

Marin_silmin-0368

Minkälaisia tuotteita sinä käytät ihonhoitoon?

4 kommenttia artikkeliin ”Ihonhoidosta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.